İşte Bartın'ın yeni Devlet Hastanesi

Bartın'da inşası tamamlanan, çevre düzenlemesi ve iç donanım çalışmalarının devam ettiği 400 yataklı devlet hastanesinde anjiyo ünitesinin lojistiği sağlanarak kurulum çalışmalarına başlandı

Bartın’da inşası tamamlanan, çevre düzenlemesi ve iç donanım çalışmalarının devam ettiği 400 yataklı devlet hastanesinde anjiyo ünitesinin lojistiği sağlanarak kurulum çalışmalarına başlandı. 

Bartın’da uzun yıllardır gündemde olan anjiyo ünitesi yeni devlet hastanesinin açılmasıyla birlikte hizmete girecek. 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özkan Pulat, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Ahmet Cebeci ve müteahhit firma yetkilileri ile birlikte yeni Bartın Devlet Hastanesindeki çalışmaları yerinde incelediler.

Verdiğimiz sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, “Verdiğimiz sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Yeni Bartın Devlet Hastanesi inşaatımızda bugün önemli bir dönüm noktasını geride bırakıyoruz. Uzun zamandır Bartın'ın ihtiyacı olan, Bartın'ın gündeminde olan anjiyo ünitemizin lojistiği sağlandı. Anjiyo ünitesinin kurulumu bugün gerçekleşiyor.  Anjiyo ünitemiz Bartın'daki sevklerin yapılmaması için önemli bir unsur. Bartın'ın büyük bir ihtiyacıydı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni Devlet Hastanemiz; Şiremirçavuş mahallemizde 127 dönüm alan üzerinde 95.000 metrekare kapalı alana ve 400 yatak kapasitesine sahip olacak. Gerekli durumlarda bu sayı 575 yatak kapasitesine kadar çıkarılabilecek. Sismik izolatörleri ile depreme dayanıklı olacak. Hastanemiz 132 poliklinik, 14 ameliyathane, 1 anjiyo ünitesi, 24 diyaliz ünitesi, 66 yoğun bakım yatağı, 58 acil servis yatağı ve 730 araçlık açık otopark ile hemşehrilerimize hizmet verecek. İnşaat çalışmaları biten 400 yataklı devlet hastanemizi makine ve teçhizatlarının montajlarının tamamlanmasının ardından en kısa sürede hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.” Dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan’da konuşmasında, “İnşallah Bartın’ımıza hayırlı olsun. Anjiyo ünitesi ilimiz için büyük bir ihtiyaçtı. Öncelikle emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacağız. Bu anlamda Bartın’ımıza hayırlı olsun. Yeni hastanemizin açılmasıyla beraber daha geniş bir ortamda, daha hijyenik bir ortamda sağlık hizmetleri sunulacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Odalar tek yataklı planlandı

Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özkan Pulat’ta konuşmasında, “Evet yeni hastanemizde açılması planlanan anjiyografi cihazımız bugün geldi. Teslimini aldık. Bundan sonra kurulum işlemleri devam edecek. İçeride bir altyapı hazırlıkları var. Onlarla beraber kullanıma hazır hale getireceğiz. Anjiyografiyi öncelikle size açıklayayım ne olduğunu. Koroner anjiyografi olarak biliyoruz aslında. Kalp krizi hastalarının hastanemizde olmadığı için sevk edildiğini. Anjiyografik bir damar görüntüleme yöntemidir. Koroner anjiyografi ise kalp damarlarının görüntülenmesidir. Kalp damarlarında bir darlık, tıkanma veya bir genişleme olduğunda anında  müdahale şansı da tanır. Hastaların çoğuna burada müdahale edilebilecek. Dolayısıyla burada tedavi yöntemleri olarak bir medikal tedavi var. Stent uygulamaları var bildiğiniz gibi. Onların hepsi hastanemizde yapılabilecek. Hayırlı olsun diyorum. Yatak kapasitemiz 400 yataklı olacak. Odalar hep tek yataklı planlandı. İhtiyaç halinde genişletilebilecek. Yatak başları iki yatağa göre planlandı. Gerektiğinde tek yataklı odaları iki yatağa çıkarabileceğiz. Bizim zaten şu anda mevcut hastane iki bina halinde hizmet verdiği için bizim bir sıkıntımız da buydu. Ana binamız çok doluydu ancak kadın doğum ek binamız çok dolmuyordu. Biz oradaki revize alanı kullanmış olacağımız için dört yüz yatağın yeteceğine inanıyoruz. Odalarımız tek kişilik olacak ihtiyaç dahilinde sayıyı ikiye çıkarabileceğiz. Kadın doğum ve çok hastanesi de bu binada tek çatı altında hizmet verecek.” İfadelerinde bulundu.

Bakmadan Geçme