Muhtar adayı Kara projeleriyle dikkat çekiyor

Projeleriyle dikkat çeken Arıönü köyü muhtar adayı Coşkun Kazım Kara'dan ABA Medya'ya ziyaret

Projeleriyle dikkat çeken Arıönü köyü muhtar adayı Coşkun Kazım Kara’dan ABA Medya’ya ziyaret.

Arıönü köyü muhtar adayı Coşkun Kazım Kara ABA Medya’ya ziyarette bulunarak ABA Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın ve Haber Müdürü Bülent Bostancı’ya projelerini anlattı.

Arıönü köyü muhtar adayı Coşkun Kazım Kara seçim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 

Muhtar adayı Kara projeleriyle dikkat çekiyor

Köyümüzün yolları ne yazık ki içler acısı

Mugada sahilinin de yer aldığı Arıönü köyü için turizm çalışmaları başta olmak üzere birçok çalışma yapılması gerektiğine değinen muhtar adayı Kara, “Arıönü köyümüz Bartın’ın çok değerli Mugada plajının yer aldığı bir bölge. Köyümüzde turizm potansiyelinin artması gerekiyor. Mugada sahilinde kurumlarla görüşerek yapacağımız projelerle köyümüzün turizmden elde edeceği geliri artıracak ve gençlerimize istihdam alanları oluşturacağız. Bartın’ın en geniş kumsalına sahip olan köyümüzün yolları ne yazık ki içler acısı. Yıllar boyunca el atılmayan bu konu önceliğimiz olacak. Ulaşım medeniyettir sözünden ilham alarak köyümüz yollarının tamamının sıcak asfaltta kaplanıp yenilenmesini sağlayacağız. Mugada sahili ulaşımı kolay, turistlerin ihtiyaçlarına cevap verebilen bir turizm merkezine dönüşecek.” Dedi.

İçme suyu ihtiyacını çözeceğiz

Arıönü köyünün en önemli sorunlarından birinin su sorunu olduğuna da değinen muhtar adayı Kara, “Köyümüzdeki su problemi halkımızı zor durumda bırakan en önemli sorunların başında. Başta yaz aylarında olmak üzere suyumuz yeterli olmuyor. Hem yaz hem kış mevsiminde su kesintileri yaşıyoruz. Ayrıca suyumuzun içilebilir olmayışı da başlı başına bir sorun. Köylümüzün çoğu içme suyu ihtiyacını kendi araçlarıyla 10-15 km mesafe kat edip bidonlara doldurarak karşılıyor. Köylümüzün içme suyu ihtiyacını yapacağımız çalışmalarla tamamen ortadan kaldıracağız. Vatandaşlarımız içme suyu için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalmayacak.” Diye konuştu.

Defne depolama ve satış merkezi oluşturacağız

Köydeki sosyal etkinlikler için alan sıkıntısı yaşandığına da dikkat çeken Kara, “Köylümüzün düğün, nişan, sünnet ve benzeri etkinlikleri için okul binamızı ve bahçemizi hizmete alacağız. Bayram şenliklerimizi de bu alanda gerçekleştireceğiz. Yine köyümüzde halkımızın önemli bir gelir kaynağı olan defne için depolama ve satış merkezi oluşturacağız. Köyümüzde faaliyette bulunan dernekler bir çatı altında toplanıp birlikte hareket edilmesi sağlayacağız. Mahallelerimizdeki camilerin elektrik, ısınma, tadilat gibi masraflarına destek sağlayacağız. Öte yandan köylümüzün cenaze giderleri ve cenaze masraflarını muhtarlığımız tarafından karşılanmasını sağlayacağız.” Dedi.

Köylümüzün rehberi-yoldaşı olacağız

Arıönü köylüsünün orman faaliyet ve gelirlerinden de en üst seviyede yararlanabilmesi için çalışacaklarını sözlerine ekleyen Kara, “Orman İşletmesi ile gerekli görüşmeleri yaparak ihtiyaç alımlarını kolaylaştıracağız. Orman köylüsüne sunulan imkanlardan haberdar olunması başta olmak üzere resmi kurumlardaki iş ve işlemler için köylümüzün rehberi, yoldaşı olacağız. 7/24 ulaşılabilir bir anlayışla hizmet sunacağız. Yine köyümüzün giriş ve çıkışlarına kuracağımız kameralarla köyümüzdeki güvenliği de üst seviyeye çıkaracağız. Çocuklarımız için mahallelerimize parklar oluşturup oyun grupları kuracağız." şeklinde konuştu.

Muhtar adayı Kara projeleriyle dikkat çekiyor

Bakmadan Geçme