Turgutlu Sanayi Sitesi'nde yangın 3 işyeri küle döndü

Manisa'nın Turgutlu ilçesi Fatih Sanayi Sitesi'nde çıkan yangında 3 işyeri küle döndü.

Manisa’nın Turgutlu ilçesi Fatih Sanayi Sitesi’nde çıkan yangında 3 işyeri küle döndü.

Turgutlu ilçesinde bu akşam saat 20.40 sıralarında çıkan yangında 3 işyeri küle dönerken yangına müdahale etmek isteyen 2 itfaiye eri, 1 polis memuru ve çok sayıda vatandaşta dumandan etkilendi.

Yangın Turgutlu Fatih Sanayi Sitesi 105 sokak üz Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman Dairesine bağlı ekipler tarafından uzun süren çalışma sonucu kontrol altına alındı. Yaklaşık 2 saat süren yangında büyük maddi hasar meydana gelirken, yangın haberini alan bölgedeki işyeri sahipleri de korkuyla sanayi sitesine akın etti.

Yangın bilgisini alan Manisa Valisi Enver Ünel Turgutlu’ya gelerek ekip amirlerinden yangınla ilgili olay yerinde bilgi aldı.

Turgutlu sanayi Sitesinde 3 işyerinin yanmasına sebep olan yangının nereden çıktığı henüz belli belirlenemezken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Manisa Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada: "Manisa ilimiz Turgutlu İlçesi Fatih Sanayi Sitesinde saat 21:20 civarında bir iş yerinde çıkan yangına ilişkin olarak; Yangına 25 itfaiye aracı, 3 arazöz, 7 su tankeri ile müdahale edilmiş olup, yangın 22.40 itibariyle kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmaları başlatılmıştır. Yangında 3 iş yeri hasar görmüştür. Olay yerinde dumandan etkilenen 5 vatandaşımız ve 1 Polis Memurumuz ile yaralanan 2 itfaiye çalışanımız sağlık ekiplerince hastaneye sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme