ORKUT ekibi kurulacak

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce oluşturulan 'Orman Kurtarma' (ORKUT) ekibine Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Müdürlüğünce arama kurtarma eğitimi başladı. 

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde oluşturulan “Orman Kurtarma” (ORKUT) ekibine Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Müdürlüğünce arama kurtarma eğitimi başladı.  

Eğitimde konuşan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 İlimizde meydana gelen asrın afetinin ardından AFAD koordinesinde ortak dili konuştuğumuz kurum ve kuruluşlarla 1000 eğitmen ve 100 bin personelin eğitimi gerçekleştiriyoruz. Asrın Afetinde 13 kişilik ORKUT ekibimiz Kahramanmaraş’ta 7 kişi canlı olmak üzere 46 vatandaşımızı enkazdan çıkardı. ORKUT ekibi sayımızı 2 ‘ye çıkardık. En kısa sürede sorumluluk alanımızda yer alan Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde konuşlu olmak üzere 1 İşletme Şefi, 1 Orman Muhafaza Memuru ve 11 Orman Yangın İşçimiz olmak üzere toplan 13 personelden oluşacak şekilde 3 adet ORKUT ekibi teşekkül edeceğiz.  ORKUT ekibimizi İsveç çakısı gibi çok fonksiyonlu hale getireceğiz. Eğitim sonunda ekibimiz sadece orman yangınları değil herhangi bir afet durumunda kendi güvenliklerini almanın yanı sıra her türlü arama ve kurtarma ekipmanını kullanabilecekler. Sertifikalı arama kurtarma eğitimleri alacak olan ekibimiz akredite edilecek ve afetlere müdahale için hazır hale gelecek. Öncelikle kurulan ORKUT ekibimize ihtiyaç duyulacak orman yangını, kurtarma ve diğer acil durum gerektirir olayların yaşanmamasını diliyor, ihtiyaç duyulması halinde ekibimizin elinden gelen tüm gayretle meydana gelen olaylara müdahale edeceğine yürekten inanıyor ve bugün burada bize ve ORKUT ekibimize bilgi ve tecrübelerini paylaşarak eğitim vermeye gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze ve teknik personeline şimdiden teşekkür ediyor, ORKUT ekibimizin kazasız, belasız ve hayırlı görevler yapmasını temenni ediyorum.” Dedi. 

Eğitimler teorik ve pratik olarak gerçekleşecek olup ihtiyaç halinde orman yangınlarında ulaşılması zor bölgelere ilk müdahalede aktif rol alacak. Ayrıca gerek görüldüğünde diğer afetlerde de destek verecek. 

Bakmadan Geçme