Düzce heyeti ZEKİ'yi yerinde gördü

DÜZCE(İHA) – Düzce Ticaret Sanayi Odası'nın (TSO) girişimleriyle engelli bireylerin çalışabileceği korumalı iş yeri projesi için Düzce'den oluşan heyet Manisa'da ki Zihinsel Engelliler Korumalı İşyerini (ZEKİ) incelediler.

DÜZCE(İHA) – Düzce Ticaret Sanayi Odası’nın (TSO) girişimleriyle engelli bireylerin çalışabileceği korumalı iş yeri projesi için Düzce’den oluşan heyet Manisa’da ki Zihinsel Engelliler Korumalı İşyerini (ZEKİ) incelediler.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Tanju Acar’ın girişimleriyle Düzce’ye engellilerin çalışacağı korumalı iş yeri için çalışma başlatıldı. TSO Meclis Başkanı Tanju Acar, Meclis Üyesi Hasan Mutlu, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Oya Kocaman, Düzce OSB Müdürü Aylin Özdemir Keleş, Manisa OSB’de kurulu olan Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri modelini incelemek üzere Manisa’ya gitti.

Yapılan ikili görüşmelerin ardından kısa adı ZEKİ olan Zihinsel Engelliler Korumalı İşyerini inceleyen heyet, merkez çalışanlarından buradaki işleyişle alakalı bilgiler aldı.

TSO’nun öncülüğünde paydaş kurumların da iş birliğiyle hareket edilerek örneği Manisa ilinde olan ZEKİ projesi şeklinde bir merkez kurulması için çalışmalar başlatılmış oldu.

TSO Meclis Başkanı Tanju Acar, projenin uygulamalarını bizzat gördüklerini belirterek “Düzce’ye böyle bir merkez kazandırırsak çok faydalı bir iş yapmış olacağız. Bu iş için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Düzce Valimiz Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanımız Faruk Özlü bu konuda bizim yanımızda, kendilerine destekleri için de teşekkür ediyorum. Bu proje Kusursuz Kafeden sonra Düzce’de yapılacak ikinci çok önemli proje olacak ve burada sadece özel kardeşlerimiz çalışacak” dedi.

Düzce heyeti ZEKİ'yi yerinde gördü
Düzce heyeti ZEKİ'yi yerinde gördü

Bakmadan Geçme