Arıcıların dikkatine

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Arıcılar Birliği üyesi üreticilere aktif kovan başına 60 TL, Birliğe üye olmayan üreticilere de 40 TL destek verildiğini açıkladı 

Teknik personelle Bartın’daki arı üreticilerinde aktif kovanları tespit eden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Arıcılar Birliği üyesi üreticilere aktif kovan başına 60 TL, Birliğe üye olmayan üreticilere de 40 TL destek verildiğini duyurdu. 

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada kontroller esnasında çerçeve sayısı ve arı mevcudiyetinin de kaydedildiği ifade edilerek, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından işletmelerde ki aktif kovanlar tespit ediliyor. Arı üreticisi çiftçilerimize aktif ve plakalı kovan başına Arıcılar Birliğine üye olan üreticilerimize Kovan başına 60 TL, Birlik üyeliği bulunmayan üreticilerimize de kovan başına 40 TL destek veriyoruz. Arılıklarda kontrol esnasında teknik personelimiz çerçeve sayısı ve arı mevcudiyetini kayıt altına alarak, üreticilerimizin aralıklarla uygulamaları gereken kışlatma yöntemleri hakkında bilgi veriliyor” denildi. 

Bakmadan Geçme