• Haberler
  • Bartın
  • İl Genel Meclisinden Geçti, Belediye Meclisine Takıldı

İl Genel Meclisinden Geçti, Belediye Meclisine Takıldı

Dev Yatırım Belediye Meclisinden Geçmedi

İl Genel Meclisinden Geçti, Belediye Meclisine Takıldı.

Bartın Belediye Meclisi'nde komisyon raporuna rağmen reddedilen Hayvancılık Tesisi kurmak isteyen bir firmanın talep ettiği Nazım ve Uygulama İmar Planı talebi gündem oldu. 

400 büyükbaş hayvanın getirileceği ve ortalama 100 milyon TL'lik yatırımla 100 kişilik istihdam sağlayacak olan tesisin kurulacağı alanın 70 dönüm olduğu, 17 dönümünün İl Özel İdaresi yetki alanı içerisinde 53 dönümünün ise belediye mücavir alanında olduğu öğrenildi.

Yatırımı yapacak olan firmanın İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesi'ne yaptığı imar başvurusunda iki kurumun farklı kararları soru işaretine neden oldu.

Belediye Meclisinde gündemin 20. maddesinde yer alan; İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Terkehaliller Köyü, tapuda 102 ada, 165 parselde "Tarım ve Hayvancılık Tesisi" amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı talebi değerlendirildi.

İlgili komisyonda tesis amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı onayı talebi oy çokluğuyla uygun görülse de Meclis tarafından kabul görmedi.

Madde, MHP'nin kabul oyuna karşılık AK Parti ve CHP'li üyelerin oy çokluğuyla reddedildi.

Diğer yandan aynı talep İl Özel İdaresinde AK Partili, MHP'li ve CHP'li üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Eski Bartın Valisi Sinan Güner'in teşvikleri ile yapılması planlanan tesisin Belediye meclisinde AK Parti ve CHP oylarıyla reddedilmesi, mecliste ender görülen bir durum ittifak olarak kayıtlara geçti.

Talebin neden kabul görmediğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bakmadan Geçme