Aldatmaz Islah Projesini anlattı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın'da gerçekleştirilen projeleri değerlendirdiği basın buluşmasında yapımı devam eden Irmak Islah Projesini detaylarıyla anlattı. 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın basını ile kahvaltı programında bir araya geldi. Bartın’da 2023 yılından itibaren gerçekleştirilen projelerin değerlendirildiği toplantıda Milletvekili Aldatmaz, yapımı devam eden Irmak Islah Projesinin detaylarını gerçekleştirdiği sunum ile anlattı.

DSİ tarafından yürütülen Irmak Islah Projesinin gelecek 500 yılda Bartın’da meydana gelebilecek taşkınların hesaplanarak yapıldığını söyleten Milletvekili Aldatmaz, “Bu yapılan çalışma ile Bartın Irmağına zarar vermeden, doğası korunarak ırmak kanalı 90 metreye çıkarılacak. Bu projenin esas amacı Bartın Irmağının 500 yıllık oluşabilecek sellerden Bartın’ın zarar görmemesi.” Dedi. 

“Bartın’ı sellerden korumak için yapılmış bir projedir”

Milletvekili Aldatmaz konuşmalarında projenin Avrupa’da örneklerinin olduğunu söyleyerek, “Son kez söylüyorum bu proje Bartın Irmağının mevcut 40 metrelik havzasını sel geldiğinde 90 metreye kadar çıkartmaktır. Bartın’ı sellerden korumak için yapılmış bir projedir. Örnekleri Avrupa’da vardır. Türkiye’de Bartın Irmağı ve Bartın sellerine benzer başka bir örnek yoktur. İnşallah bu proje Bartın için hayırlı olacaktır.” Dedi.  
 

Bakmadan Geçme