Serdar Köyüne yapılacak

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz 2023 yılı yatırımlarını değerlendirdiği basın toplantısında Serdar Köyü Mevkiine yapılacak olan Açık Cezaevinin iptal edilen ihalesinin yeniden yapılacağını açıkladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın’da yapılan bir yıllık çalışmaları gerçekleştirdiği basın toplantısında değerlendirdi. 

Ulaşımdan eğitime, sosyal hizmetlerden sağlığa kadar pek çok proje hakkında bilgiler veren Milletvekili Aldatmaz, geçtiğimiz 2023 yılının Aralık ayında açıkladığı Serdar Köyü Mevkiinde 46 bin 18,08 metrekare alan üzerine inşa edilmesi planlanan Açık Cezaevinin ihalesinin iptal edildiğini ve yeniden yapılacağını söyledi. 

Milletvekili Aldatmaz teknik nedenlerden dolayı iptal edilen Açık Cezaevinin yeniden ihaleye çıkacağını söyledi. 

650 gün içinde tamamlanacağını söylemişti

Milletvekili Aldatmaz’ın 2023 yılının Aralık ayında konuyla ilgili açıklaması ise şöyleydi, “8 Ocak’ta ihalenin yapılarak sözleşmenin imzalanmasının ardından 15 gün içerisinde müteahhit firmaya yer teslimi yapılarak, inşaat çalışmalarına başlanacak. Bu tarihten itibaren 650 gün içerisinde tesislerin inşaatı tamamlanacak. Yapılacak olan kurumlarda; T tipi Ceza infaz kurumunda 1000, Açık Ceza İnfaz Kurumunda ise 240 olmak üzere toplam 1240 tutuklu ve hükümlü kalacak. Mevcut ceza infaz kurumlarımızla birlikte de çalışan sayımız 500’e çıkacak.” 
 

Bakmadan Geçme