Alo, alo, alo... Sesim geliyor mu?

Vatandaş isyanda

Alo, alo, alo... Sesim geliyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda, Bartın genelinde telefon çekmeme ve mobil internet hizmetlerinin kullanımından yaşanan sıkıntı giderek büyüyor. 

Esnaf ve vatandaşlar arasında büyük bir rahatsızlığa ve eleştiriye neden olan mobil telefon ve mobil internet hizmetindeki yetersizlik ne zaman sona erecek?

Vatandaşlar, yüksek faturalara rağmen aldıkları hizmetin kalitesizliği ve sürekli kesintilere maruz kalmaktan şikayetçi. 

Mobil iletişim hizmetlerinde yaşanan bu sorunlar, kamuoyunda büyük bir eleştiri konusu haline geldi.

ABA Medya olarak yaptığımız araştırmalarda yaşanan sorunun temeline indik.

Asıl sebep aşırı kullanım değil baz istasyonlarının kapanması. 

Bartın ve çevresinde bulunan hem kule hem de çatı üstü baca görünümlü baz istasyonları birer birer kapanıyor.

Baz istasyonu üzerinde bulunan arsa ve ev sahipleri ilgili operatör ile kirada anlaşamadığı için baz istasyonunun kapısına kilit vuruluyor. 

Anlaşma sağlansa bile yüksek elektrik faturaları, jeneratör yakıtı ve yedek parça gibi diğer yüksek maliyetli işler nedeniyle baz istasyonlarının sayısında azalmaya gidildiği öğrenildi. 

Personeller işi bıraktı

Ayrıca ilgili operatörlerin uzun yıllardır 24 saat esasına göre çalışan personellerinden bazıları maaşların yetersiz olması nedeniyle iş bıraktı.

İşten çıkan personellerin yerine alınan personellerin ise yeterli tecrübeye sahip olmadığı, tamir bakım işlerinin de uzun zaman aldığı öğrenildi. 

Faturalar 3’e katlanırken hizmet kalitesi yerlere düştü 

Faturaların 3’e katlandığı ve hizmet kalitesinin yerlerde gezdiğini belirten vatandaşlar, artık telefon görüşmesi dahi yapamaz, internetten herhangi bir şeye bakamaz hale geldik.

Mahallemizdeki operatör çekmiyor diye diğer operatöre geçtik, şimdi de şehrin merkezinde çekmiyor. 

Ne internet var ne sinyal!

Mobil telefon ve internet sorunu ne zaman düzelecek bilinmiyor fakat vatandaşlar bu sorunun bir an önce çözülmesini ve aldıkları fatura bedellerinin hakkının verilmesini istiyor.

Bakmadan Geçme