Vali Arslan'dan engelli bireylere ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde düzenlenem farkındalık etkinliğine Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan katıldı.

Özel gereksinimli bireyler tarafından hazırlanan etkinlikte; okçuluk gösterisi, down sendromlu özel birey Gürkan Altan’ın temsili milletvekili olması ve misafirlerini ağırlaması, resim sergisinin gezilmesi, halk dansları ve spor gösterisi, seramik yapımı kursunun açılışı ve uygulama mutfağında kurabiyelerin hazırlanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yavuz Korkmaz ve özel gereksinimli bireylerin velileri konuşmalarını gerçekleştirdi.

Vali Arslan, engelli bireylerin iyi bir eğitim almaları, sosyal hayata katılmaları, üretim ve istihdam imkanlarına ulaşmalarının öneminden bahsederek, devletin son yıllarda yaptığı çalışmalarla birçok alanda ciddi mesafeler alındığını, önemli olanın zihinlerdeki engellerin kaldırılması olduğunu ifade etti. 

Vali Arslan, fırsat verildiğinde her alanda azimle ve inançla çok güzel başarılara imza atan tüm engelli bireylerin ve fedakar ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik ederek, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diledi.

Özel gereksinimli bireylerin müzik gösterisi ile devam eden program, günün anısına pasta kesilmesi ve hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme