Kruvaziyer turizminde rekor artış bekleniyor

Türkiye genelinde kruvaziyer yolcu sayısı geçen yıla oranla yüzde 66,7 oranında artış gösterdi. Bartın'ın Amasra ilçesi de kruvaziyer turizmi ile bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kruvaziyer turizminin gelişmesi yönünde uzun yıllardır önemli yatımlar yaptıklarını ve yaşanan artışların sebebinin bu yatırımlar olduğunu dile getirdi. 

Bakan Uraloğlu, kruvaziyer yolcu sayısının geçen yıla oranla yüzde 66,7 oranında artış gösterdiğini belirterek, “"Geçen yıl Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde ülkemize 341 bin 556 kurvaziyer yolcusu gelirken, bu yıl ise aynı dönemde bu sayı yüzde 66,7 artarak 569 bin 280'e ulaştı. Yıl sonu ise bir milyon yolcuyu aşmasını bekliyoruz” dedi.

Yaz aylarının başlamasıyla kruvaziyer turist sayısında ciddi bir artışın yaşandığını belirten Bakanı Uraloğlu, "Ülkemizde kruvaziyer turizminin gelişmesi için çok ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar sayesinde ise kruvaziyer turizminde talep gören ülke olduk. Bu talep ve tercihlerin rakamlara da olumlu yansıdığını görüyoruz. Nisan’da 88 bin 566 olan kruvaziyer yolcu sayısı Mayıs’ta 176 bin 840'a, Haziran’da 183 bin 407 ve Temmuz’da 209 bin 33’e yükseldi. Geçen yıl Mayıs-Haziran- Temmuz döneminde ülkemize 341 bin 556 kurvaziyer yolcu gelirken, bu yıl ise aynı dönemde bu sayı yüzde 66,7 artarak 569 bin 280'e ulaştı. Eğer artışlar bu şekilde yükselmeye devam ederse yıl sonu bir milyonu aşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Amasra Limanı bölge ve ülke turizmine katkı sunuyor

Kruvaziyer turisminin önemli duraklarından birine dönüşen Bartın’ın Amasra ilçesinde, kruvaziyer turizmine yönelik ilk adımlar 2018 yılında atıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2018 yılında ihale edilerek inşasına başlanan "Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Yat Limanı" projesi yüzde 100 oranında tamamlandı.

Yüzlerce milyon TL’lik yatırım içeren proje ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uluslararası Giriş-Çıkışlara Açık Daimi Deniz Hudut Kapısı ilan edilen Amasra Limanı ilk kruvaziyeri 3 Ağustos 2022 tarihinde ağırladı.

Amasra ilçesi bu yatırımla birlikte kruvaziyer turizmiyle bölge ve ülke ekonomisine katkı sunmaya başladı.

Bartın’ın tarihi ve doğal güzellikleriyle ün salan ilçesi Amasra kruvaziyer turizminin de önemli duraklarından birine dönüştü.

İlçeye 2022 yılında başlayan seferler 2023 yılında da dolu dizgin devam ediyor. Her seferle birlikte yüzlerce turist Amasra’ya geliyor. 

Rus turistler Amasra’ya hayran kalıyor

Çoğunluğu Rus turistleri taşıyan Astoria Grande kruvaziyeri 2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da Amasra’ya seferlerini sürdürüyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle Rus turistleri kendine hayran bırakan Amasra ilçesi Astoria Grande kruvaziyerinin rotasında yer alan duraklar arasında en beğenilen konum olarak dikkat çekiyor.

Gemi acentesi yetkililerinden alınan bilgilere göre yolculara yönelik yapılan memnuniyet anketlerinde en beğendikleri durak sorusuna Rus turistler Amasra olarak yanıt veriyor.
 

Bakmadan Geçme