Bakan Tunç'u makamında ziyaret ettiler

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında altın madalya kazanarak Türkiye'nin ve memleketi Bartın'ın gururu olan Şennur Demir sporculuk kariyerinin ardından antrenörlük kariyerine de altın madalya ekledi. Demir, Olimpiyat Şampiyonu Milli Boksör Busenaz Sürmeneli ile birlikte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u makamında ziyaret etti.

Bartın’da başladığı boks sporunda milli takıma yükselen ve elde ettiği başarılarla Bartın’ın gururu olan Şennur Demir 2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında +81 kiloda mücadele etti.

İlk turda Kazak Lazzat Kungeibayeva'yı, çeyrek finalde de Kolombiyalı Diana Yubeli Romero Castro'yu, yarı finalde ise Polonyalı Lidia Maria Fidura'yı yenerek finale çıkan Şennur Demir şampiyonanın finalinde ise Faslı Khaija Mardi’yi mağlup ederek altın madalya kazandı.

Bu turnuvayla birlikte sporculuk kariyerini noktalayarak antrenörlüğe başlayan Şennur Demir antrenörlük kariyerine de altın madalyayla başladı.

Şennur Demir’in antrenörlüğünü yaptığı milli boksör Busenaz Sürmeli Polonya’da düzenlenen 3'üncü Avrupa Oyunları Kadınlar Boks Şampiyonasında yarı finalde Büyük Britanyalı Rosie Joy Eccles’i mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Final müsabakasında da Belçikalı rakibi Oshin Derieuw’u mağlup eden Sürmeneli altın madalyanın sahibi oldu.

Antrenör Şennur Demir ve milli sporcu Busenaz Sürmeneli Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u makamında ziyaret ettiler.

Bakan Tunç ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiği iki ismi de tebrik ederek kariyerlerinde başarılarının devamını diledi.
 

Bakmadan Geçme