• Haberler
  • Bartın
  • Su hayattır diyerek çeşme bakım ve temizliği yaptılar

Su hayattır diyerek çeşme bakım ve temizliği yaptılar

Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri tarafından gerçekleştirilen, 'Su Hayattır Projesi' kapsamında Bartın'daki çeşmelerin bakımları ve temizlikleri yapıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesinde Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde öğrenim gören 2. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Bartın’daki çeşmelerin bakımları ve temizliklerini gerçekleştirdiler.

Bartın Belediyesinden gerekli izinlerin alınmasının ardından proje için uygulama hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler, Belediye tarafından belirlenen çeşmelerdeki çevre ve musluk bakımlarını sağladılar.

Bartın halkının yararlanmakta olduğu içme suyu çeşmelerinin bakımı ve temizliğini yapan öğrenciler ayrıca kimyasal kullanmadan muslukların dezenfekte ettiler.

Ders sorumlusu Dr. Murat Sarıkabak proje hakkında verdiği bilgilerde, “Bu proje kapsamında önce temizlik bakım ve dezenfekte işlemleri için Bartın Belediyesinden gerekli izin alınarak, proje için uygulama hazırlıkları tamamlanmış, ardından Belediyemizce belirlenen alanların çevre ve musluk bakımları yapılmıştır. Toplumsal olarak her şeyi kurumlardan beklemek yerine basit ama etkili yollarla alınacak tedbirlerin, toplum sağlığına olumlu katkılarının olabileceği, bu uygulama kapsamında gösterilmiş, Belediye personeli ve Bartın Üniversitesi birimlerinin duyarlılığı ve desteğiyle proje tamamlanmıştır. Bu faaliyet kapsamında yapılan uygulamalar esnasında desteklerini esirgemeyen Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na ve Bartın Belediyesi’nin kıymetli çalışanlarına, İdari Mali İşler Dairesi Başkanlığı, Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına ve ders uygulamalarına bizzat katılan öğrencilerimiz ile Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığımız ve Spor Bilimleri Fakültesi Yönetimlerine teşekkür ederiz” dedi.

Su hayattır diyerek çeşme bakım ve temizliği yaptılarSu hayattır diyerek çeşme bakım ve temizliği yaptılarSu hayattır diyerek çeşme bakım ve temizliği yaptılar

Bakmadan Geçme