Reşat Günay şikayetçi oldu

Bartın'ın Yıldız mahallesindeki muhtarlık seçimlerinin yankıları sürmeye devam ediyor

Bartın’ın Yıldız mahallesindeki muhtarlık seçimlerinin yankıları sürmeye devam ediyor

Yıldız mahallesinin eski muhtarlarından Reşat Günay ile mevcut muhtar Muammer Demir’in çekiştiği seçimlerde ilk sonuçlara göre zafer Reşat Günay’ın oldu.

Reşat Günay ilk oy sayım sonuçlarına göre 187 oy alırken Muammer Demir ise 173 oy aldı.

Muammer Demir tarafından seçim sonucuna itiraz edilmesinin ardından Merkez İlçe Seçim Kurulu itirazı değerlendirerek oyların yeniden sayımına karar verdi.

Yapılan yeniden sayımda, Reşat Günay adına seçim günü kabul edilen oy pusulalarından 23 tanesinin işaretli olduğu ve bu nedenle geçersiz sayılmasına, yine seçim günü geçersiz sayılan 4 oyun ise geçerli sayılmasına karar verildi.

Reşat Günay’ın 187 olan oyu işaretli pusulalar gerekçesiyle 168’e düşerken Muammer Demir’in ise 173 olan oyu 175’e yükseldi.

Bu duruma itiraz eden ve işaretli pusulaların rakip muhtar adayının yakınları tarafından işaretlendiğini iddia eden Reşat Günay'ın İl Seçim Kuruluna yaptığı itirazın reddedildiği öğrenildi.

Reşat Günay şikayetçi olduğunu duyurdu

Reşat Günay yaşananların ardından seçim günü pusulalarda işaretlemelerde bulunduğunu iddia ettiği 2 kişi hakkında şikayetçi olduğunu duyurdu.

Günay, yaptığı açıklamada seçim günü oy kullanma kabinine giren 2 kişinin pusulalarda işaretlemeler yaptıklarını, Sandık Kurulu Başkanı ve üyelerine de bu durumu bildirdiklerini iddia etti.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına seçime hile karıştırmak ve oy pusulasını bozmak, değiştirmek ve tahrip etmek suçlarından dolayı şikayetçi olduklarını kaydeden Günay, “Adaletin tecelli edeceğine ve milletin iradesinin er ya da geç kazanacağına yürekten inanıyorum, hiçbir güç halkın seçme seçilme iradesinden üstün değildir. Ben ve ekibim YSK’dan sonuç ne çıkarsa çıksın bu seçimin kazananı olduk ve olmaya devam edeceğiz.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme