Kampüste kuş yuvaları yenilendi

Bartın Üniversitesinde öğrenciler kuş yuvalarını elden geçirip yeniledi

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 2. sınıf öğrencilerine verilen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, Kampüs sınırları içerisinde bulunan yıpranmış, formu bozulmuş ve kullanılamaz duruma gelmiş olan kuş yuvalarının tamir-tadilat ve boyaları ile yemlikleri yapıldı.

Yapı İşleri Dairesi teknik elemanlarının da destek verdiği çalışmaların ardından yenilenen kuş yuvaları Kampüs içinde önceden belirlenmiş olan yerlere konuşlandırıldı.

Ders sorumlu öğretim üyesi Dr. Murat Sarıkabak, “Yaptığımız bu çalışma ile kış mevsimi sürecinde kuşların barınma ve yiyecekleri yemlerle ilgili ihtiyaçların karşılanması, dersi alan öğrencilerimizin çevre duyarlılıklarının arttırılması ve uygulamaya bizzat katılarak ders öğrenme çıktılarında yerini bulan iş ve işlemleri yapmaları sağlanmıştır.” Dedi.

Sarıkabak açıklamasında ayrıca, “Bu faaliyet kapsamında yapılan uygulamalar esnasında desteklerini esirgemeyen Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına ve derse katılan öğrencilerimiz ile Beden Eğitimi ve Spor Bölüm başkanlığımız ve Spor Bilimleri Fakültesi yönetimlerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Kampüste kuş yuvaları yenilendiKampüste kuş yuvaları yenilendiKampüste kuş yuvaları yenilendiKampüste kuş yuvaları yenilendi

Bakmadan Geçme