İtfaiye ekipleri yüzlerce olaya müdahale etti

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 2023 yılında 413 olaya anında müdahale ederek, onlarca vatandaşın hayatını kurtardı. 

7 gün 24 saat esasına göre görev yapan itfaiye ekipleri, yıl içerisinde 53 personeli ve 7 itfaiye aracı ile 132 tane yangın, 29 trafik kazası, 10 intihar girişimine müdahale, 75 hayvan kurtarma, 15 asansörde kalma olayına ve 152 boğulma vakasına müdahale olmak üzere toplamda 413 olaya müdahale etti.

“Tüm personelimize teşekkür ediyorum”

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün 2023 faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu; “İtfaiye Müdürlüğümüz başarılı bir yılı daha geride bırakıyor. Ekiplerimiz 2023 yılında meydana gelen yangın, sıkışmalı araç kazası, intihar girişimi, denizde boğulma vakaları ve hayvan kurtarma gibi olaylara anında müdahale etti. Cankurtaranlarımızın hariç 53 personelimiz bulunuyor. Yaz aylarında görev yapan cankurtaranlarımızla birlikte personel sayımız 67 oluyor. 67 personel ve 7 itfaiye aracıyla böylesine önemli hizmetleri gerçekleştirdik. Yıl boyunca herhangi bir aksaklığa mahal vermeden, zamanında olaylara müdahale ile başarılı işler yaptılar. Büyük bir özveriyle çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

Arama kurtarma çalışmalarına destek verildi

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem afetinin ardından Gaziantep Nurdağı bölgesine 6 itfaiye personeli Arama Kurtarma Aracı ile birlikte bölgeye yönlendirildi. 

Konuyla ilgili açıklamasında Başkan Fırıncıoğlu; “İtfaiye Müdürlüğü’müzün yanı sıra deprem bölgesine Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’müz tarafından da araç ve ekipman desteği sağlandı. İtfaiyemiz 6 kişilik arama-kurtarma ekibi ve arama kurtarma aracımız ile gece-gündüz aralıksız Gaziantep Nurdağı’nda çalışma gerçekleştirdi. Tecrübemiz ve ekipmanımızla orada birçok depremzedeye el uzattık. Zor zamanlarında o bölgedeki vatandaşlarımızın yanında yer aldık. Rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın” dedi.

Cankurtaranlar 152 Kişiyi boğulmaktan kurtardı

Cankurtaran ekipleri, Mavi Bayraklı İnkumu’da oluşturulan 6 ayrı noktada görev yaparak boğulmaların önüne geçti. Yaz boyunca 09.00-20.00 saatleri arasında haftanın yedi günü 6 cankurtaran kulesi, 2 jetski, 1 Zodyak bot ve diğer ekipmanlar ile hizmet sunan cankurtaranlar vatandaşların sahil hattında güvenliğini sağladı. 1 Haziran Perşembe günü göreve başlayan 14 kişilik cankurtaran ekibinin görev süresi 30 Eylül Cumartesi günü itibariyle sona erdi. Ekipler, 2023 yılında 152 kişiyi boğulmaktan kurtarırken, can kaybı yaşanmadı.

“6 ayrı noktada 14 kişi ile hizmet verdik”

Görev alan personele teşekkür eden Başkan Fırıncıoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Bartın Belediyesi olarak Mavi Bayraklı Tatil Beldemizde vatandaşlarımızın tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için ne gerekiyorsa yerine getirdik. Belediye hizmetlerinin aksamaması için canla başla çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Yaz ayı boyunca rutin Belediye hizmetlerimizin yanı sıra cankurtaran hizmetimizle de vatandaşlarımızın can güvenliğini sağladık. Boğulma olayları ile ilgili tedbirlerimizi de aldık. Boğulma vakalarına karşı İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı oluşturduğumuz Cankurtaran ekibimiz 6 ayrı noktada 14 kişi ile hizmet verdi. Karadeniz’in incisi, Mavi Bayraklı tatil beldemizde son birkaç yıldır ölümlü vaka yaşanmamıştı. Allah’a hamd olsun bu yaz döneminde de can kaybı yaşanmadı” dedi.

Bakmadan Geçme