Hendekyanı'nda sona yaklaşıldı 

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Hendekyanı Caddesinde başlatılan 1.etap yol düzenleme çalışmaları kapsamında 9 bin 800 metrekarelik alan sıcak asfaltla yeniden düzenlenerek, ulaşıma açıldı.

Enerji hatlarının yeraltına alındığı Hendekyanı Caddesi üzerinde Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan 1.etap yol düzenleme çalışmaları kapsamında 9 bin 800 metrekarelik alan sıcak asfaltla yeniden düzenlenerek, ulaşıma açıldı. 

2.etap çalışmaları kapsamında da 4 bin metrekarelik alan da sıcak asfaltla yeniden düzenlenecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 13 bin 800 metrekare sıcak asfalt yol ve 5 bin metrekare beton parke yol, yaya yolu kaplaması yapılmış olacak.

İlk kısım için 9 bin 800 metrekarelik alan asfaltlandı

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Bartın Enerjisa ile İdaremiz arasında 15.07.2023 tarihinde yapılan toplantı neticesinde, Hendekyanı Caddesi, Kanlı Irmak Caddesi, Topçu Konağı Caddesi ve ilgili caddelerin ara sokaklarını kapsayan, enerji hatlarının yeraltına alınma çalışması fiilen 18.07.2023 tarihinde başlamıştır. Söz konusu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte altyapı çalışmalarından kaynaklı yol ve yaya yolu tamiri için yaklaşık 13 bin 800 metrekare asfalt yol kaplaması ve yaklaşık 5 bin metrekare beton parke yol, yaya yolu kaplaması yapılmasını planladık. 11.09.2023 tarihinde Enerjisa, bize tamamlanan ilk kısım için 9 bin 800 metrekarelik yol alanı teslim etti.

“4 bin metrekarelik alanı da sıcak asfaltla düzenleyeceğiz”

İdaremiz 11.09.2023 tarihinde, kendi iş makinelerimiz ve kamyonlarımız ve hizmet alımı ile temin edilen iş makineleri ve kamyonlar ile yol söküm işine başladı. Sökümün yapılan alanların tesviyesi ile birlikte, idaremize ait asfalt plenti ve mal alımı ile temin edilen sıcak bitümlü karışım ile asfalt yol kaplaması çalışmasını gerçekleştirdi. 9 bin 800 metrekare alanda söküm yapılarak sıcak bitümlü karışım (asfalt) yapıldı. Ana güzergahta altyapı çalışmalarından dolayı tahrip olan beton parke kaldırım düzenlemelerimiz de bu çalışmalarımıza paralel olarak devam ediyor. Söz konusu çalışmanın 2. etabı için Enerjisa firmasının idaremize yaklaşık 4 bin metrekarelik alanı da teslim etmesini bekliyoruz. Enerji hat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 4 bin metrekarelik alanı da sıcak asfaltla düzenleyeceğiz. Buradaki 2.etap çalışmalarıyla birlikle toplam 13 bin 800 metrekarelik alanı sorunsuz bir şekilde ulaşıma açmış olacağız.”


 

Bakmadan Geçme