Hava ısındı, kokarcalar ortaya çıktı

Bartın'da hafta sonu hava sıcaklılarının yükselmesiyle birlikte kahverengi kokarca böcekleri de yeniden ortaya çıktı. 

Bartın’da yaz boyunca evlere girerek çoğalan ve tarım ürünlerine büyük ölçüde zarar veren kahverengi kokarca böcekleri hava sıcaklıklarının artırmasıyla birlikte yeniden ortaya çıktı. 

Cumartesi ve Pazar gününde güneşli ve sıcak havanın etkisiyle birlikte hayatı kâbusa çeviren böcekler yeniden evlerde belirdi. 

Yaz sezonunda özellikle etrafında ağaç olan evlerde yüzlercesi görülen böcekler soğuk havada gizlendikleri yerden çıkmaya başladı. 

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yaz gününde Bartın’ı istila eden kahve rengi korkarca böceğinin elle toplanarak imha edilmesi tavsiye edildi. 

Korkarca böceğinin zararları

Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan bilgilendirmelerde şu ifadelere yer verildi; “Kokarca böceği insanlara ve hayvanlara zarar vermezken, tarım ürünlerinin kalitesinin ve verimini etkileyerek ürünlerin pazar değerini düşürüyor. Kahverengi kokarca böcekleri mekanik, biyolojik, bioteknik ve kimyasal mücadele ile yok edilebilir. Ahır, ağıl, depo ve evlerde kışlamaya çekilen böcekler elle toplanarak imha edilmelidir. “
 

Bakmadan Geçme