• Haberler
  • Bartın
  • Ekmeğimizi paylaştığımız arkadaşlarımızı kaybettik

Ekmeğimizi paylaştığımız arkadaşlarımızı kaybettik

Mesai arkadaşları şehit madencileri anarken o günü adeta yeniden yaşadılar

TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde meydana gelen ve 43 madencinin yaşamını yitirdiği maden kazasının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreninde en duygusal anları kuşkusuz şehit madencilerin mesai arkadaşları yaşadı.

Kimi zaman ekmeklerini bölüştükleri arkadaşlarının ölümü karşısında büyük acı yaşayan madenciler anma programında da duygu doluydular.

Ekmeğimizi paylaştığımız arkadaşlarımızı kaybettik

Törenin ardından ABA Medya’ya konuşan maden işçilerinden Olcay Günenç yaşanan acı günün bir kez daha gözlerinin önünden film şeridi gibi geçtiğini söylerken, “Bugün duygulu bir anımız. 43 tane madenci arkadaşımızı şehit verdik. Çok acı bir gün. Aslında onlar bizler için canlarından oldular. Biz ne diyelim ki, elimiz kolumuz bağlı. 43 tane madenci arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tekrardan film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti o anlar. Çok yakın arkadaşlarımızı, 15 yıldır ekmeğimizi paylaştığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Daha ne diyebiliriz ki.” İfadelerinde bulundu.

Gönül isterdi ki böyle bir şey olmasın

Madenci Hasan Düzgün ise yaralı arkadaşlarının aralarına dönmelerini beklediklerini ifade ederek, “Öncelikle rahmetli olan arkadaşlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun inşallah. Gönül isterdi ki böyle bir şey olmasın ama rabbimin takdiri böyleymiş. Yapacak bir şey yok. Biz elimizden geldiği gibi tekrar ülke ekonomisine katkıda bulunmak için kömürümüzü çıkaracağız kalan arkadaşlarımızla. Hayırlısı, bu kadar yani. Yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Onur Bulduk’a, İzzet Ak’a, Remzi Taşkömür kardeşlerimize. İnşallah onlarda bir an önce sağlıklarına kavuşurlar, aramıza dönerler.” Dedi.

Dua ederken o günü tekrar yaşıyoruz

Madenci Orhan Sarıok ise, Arkadaşlarımızı andık, yad ettik. Allah rahmet eylesin hepsine. Kötü bir olaydı bizim için o gün yaşanan. Gerçekten çok kötüydü yani anlatılmaz. İnşallah böyle bir duruma bir daha maruz kalmayız. Hepsine tekrardan Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabır diliyoruz. Yaralı arkadaşlarımız var belki dönmeyecekler iş yerlerine belki eskisi gibi olmayacaklar ama Allah onlara şifalar versin. Dua ederken de, onların fotoğraflarını görünce de o günü tekrar yaşıyoruz. O günkü olay çok büyük bir olaydı, kelimelerle anlatılmaz. Çok kötü bir gündü. İnşallah o günü tekrar yaşamayız.” Şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme