BAKKA'dan Bartın TSO'ya ziyaret

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yenilikçilik ve Rekabetçilik Birim Başkanı Dr. Hakkı Yavuz Toplu, Uzman Şakir Adem Yazıcı, Uzman Rumeysa Tıraş birlikteliğinde Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik ve Dr. Şahin Baş ile Bartın Organize Sanayi Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu Bartın Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında ülkemizin ve bölgemizin rekabetçiliğini artırmayı hedefleyen stratejiler çerçevesinde, bölgenin teknolojik, dijital, yeşil ve kurumsal dönüşüm süreçlerine uyum sağlaması adına 2024-2026 dönemini kapsayacak şekilde TR81 Bölgesinde “Yenilikçi Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı (YENİ SOP)”çalışmaları tanıtıldı. 

YENİ SOP yaklaşımıyla Batı Karadeniz’in yaşam kalitesinin artırılması, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını teşvik ederek sektörlerdeki dönüşümün yönlendirilmesi, imalat sektöründe rekabet gücünü artırarak ihracatın desteklenmesi ve yenilikçi dönüşümle katma değerin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, YENİ SOP çalışmaları için Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek vereceklerini belirtti. 

Yaşam kalitesinin artırılması için Bartın İnkum tepesinde bulunan çöplüğün bu kapsamda incelemeye alınabilecek yapıda olduğunu, çöplerin işlenerek dönüşüm sürecine dâhil edilebileceği ifade ederken,  çöp sorununun ortadan kalkması aynı zamanda bölgenin turizm sektörüne ve turizm alanına katkı sağlayacağını belirtti. 

Yenilikçilik ve Rekabetçilik Birim Başkanı Dr. Hakkı Yavuz öncelikle bu konu hakkında örnek uygulamaların inceleneceğini ve araştırma çalışmalarının başlaması için Turizm ve Tanıtım Birimi yetkilileri ile istişare edeceklerini ifade etti.

Ziyaret karşılıklı fikir alışverişi ve temenniler ile son buldu.
 

Bakmadan Geçme