Dünya Gıda Günü etkinliği düzenlendi

16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Bartın İstiklal İlkokulunda etkinlik düzenlendi. 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl, 1945'te kurulduğu tarih olan 16 Ekim'i Dünya Gıda Günü (DGG) olarak 150'den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. 

Bu yılın teması ise “Su hayattır su gıda demektir” şeklinde belirlenirken, suyun yaşam için ne kadar elzem olduğunu ve gıdamızın temeli olan suyun kritik rolünü vurgulanası hedeflendi.

Aynı zamanda hızlı nüfus artışı, ekonomik gelişme, kentleşme ve iklim değişikliğinin su mevcudiyetini tehdit etmesi nedeniyle suyu akıllıca yönetmenin önemi konusunda küresel farkındalığının artırılması amaçlanıyor. 

Bu yıl Bartın’da Dünya Gıda Günü kapsamında Bartın İstiklal İlkokulunda, Bartın Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz, Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak ve şube personeli, Bartın İstiklal İlkokulu Müdürü Celil Kanat ve okul öğretmenlerinin katılımıyla etkinlik düzenlendi. 

Öğrencilere Gıda-Su Kayıpları ve İsrafı hakkında sunum ve bilgilendirmeler yapılırken sunum sonunda ise Su Verimliliği ve Seferberliği etkinlik kitabı dağıtıldı.

Bakmadan Geçme