Darphaneden korkutan uyarı

Yıllardır en güvenilir yatırım aracı olarak görülen altın için darphaneden korkutan uyarı geldi. Yapılan uyarıda, altında yaşanan fiyat artışlarından sonra sahte altın üretiminin arttığının altı çizildi.  

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, altın yatırımcısını korkutan açıklamalarda bulundu. Şahin, açıklamasında altın fiyatlarındaki artışla birlikte sahte altın üretiminin de arttığının uyarısında bulundu. 

Dolandırıcıların ürünlerin içerisindeki saf altın miktarını azaltarak ayarıyla oynadığını ve 22 ayar olması gereken ürünlerin aslında daha düşük ayarda üretildiğinin altını çizen Şahin, “Bu sahte altınların amatörce, küçük atölyelerde ve küçük makinelerle üretilebiliyor. Üreticileri ayarını düşük tutarak kuyumculara daha düşük fiyatlarla satabiliyor. Bazı kuyumcular bu durumun farkında olmadan sahte ürünleri satın alıp vatandaşlara satıyor. Bu sahte altınlar ayarı düşük olmasına rağmen satılıyor. Vatandaşlar daha fazla para ödemek zorunda kalıyor.” Dedi.  

Uzmanlar ise altın satın alacak vatandaşları, ‘Altını güvenli ve bildiğiniz yerden alın’ şeklinde uyarıyor. Darphaneden korkutan uyarıDarphaneden korkutan uyarıDarphaneden korkutan uyarı

Bakmadan Geçme