'Bartın tarihinin en büyük yatırımlarını AK Parti hükümetleri döneminde aldı'

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bütçeleri hakkında konuştu. 

Milletvekili Aldatmaz Bundan konuşmasında “Halka Hizmet Hakk’a Hizmet” diyerek, her türlü engellemelere rağmen, vatandaşların ihtiyacı olan her alanda yatırımlara devam edileceğinin altını çizdi. 

Milletvekili Aldatmaz Filistin’de yaşanan soykırımda hayatını kaybedenleri andığı konuşmasında, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız kanalıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın "Yol Medeniyettir." diyerek bize gösterdiği, hedef doğrultusunda; Yurdumuzun geleceğine ışık tutacak, ülkemizi yarınlara taşıyacak büyük yatırımlara imza attık. AK Parti hükûmetlerimiz döneminde ulaştırma ve haberleşme alanında, güncellenen emtia fiyatlarıyla 250 milyar dolar yatırım yaptık. Bugüne kadar 42 milyar dolar tutarında kamu özel iş birliği projesini hayata geçirdik. 6 milyar dolar tutarında projemizin de yapımı devam etmektedir.” Dedi. 

“Yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz”

Milletvekili Aldatmaz konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Ulaşımda Cumhuriyet tarihinin mega projelerine imza attık. Duble yollar ve diğer altyapılarla Trafik Kazalarındaki ölüm sayılarında yüzde 81’lik azalma gerçekleştirdik, Türkiye’yi hızlı trenle tanıştırdık. Daha önce herkesin ulaşamadığı havayolu ulaşımını ulaşılabilir hale getirdik. Yeni limanlar yaptık. Batı Karadeniz’in ve Bartın’ımızın rüyası Filyos Limanını yaptık ve Milli Enerji hamlemizin merkez üssü haline getirdik. Ülkemizin Bayrağını uzaya taşıdık, TÜRKSAT 1A’yla başlayan uzay serüvenimiz, Yerli ve millî imkânlarla geliştirerek, üretimini tamamladığımız, TÜRKSAT 6A’nın, bayrağımızı tekrar uzaya çıkarması ile devam edecek. İnternet Altyapımızı güçlendirdik, Devlet Hizmetlerini Vatandaşımızın evine, telefonuna kadar getirdik E-Devlet’i kurduk. Ve daha sayamadığımız birçok çalışma ve yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

“Ormanlarımızı hem koruyor, hem de genişletiyoruz”

Yıllık 1,8 milyar TL’den 63,4 milyar TL’ye çıkardığımız desteklemelerle birlikte; Son 20 yılda; Tarla bitkileri üretiminde yüzde 22, Meyvede, yüzde 89, Sebzede, yüzde 22 artış gerçekleştirdik. Büyükbaş Hayvan varlığımızda yüzde 68, Küçükbaş Hayvan varlığımızda ise yüzde 67 artış gerçekleştirdik. Su ürünleri yetiştiriciliğinde ise Avrupa Birliği ülkeleri arasında birinci sıradayız. Ormanlarımızı hem koruyor, hem de genişletiyoruz. En çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında dünyada dördüncü, Avrupa’da birinciyiz. 2002 yılında 20,8 milyon hektar olan orman alanlarımızı, 2022’de 23,2 milyon hektara ulaştırdık, Orman yangınlarına müdahale süremizi 40 dk dan 11 dk ya düşürdük.

“Halka Hizmet Hakk’a Hizmet”

Bartın tarihinin en büyük yatırımlarını AK Parti hükümetleri döneminde aldı. Bartın’a yapılan yolların, tünellerin, köprülerin, limanların değeri 18 Milyar TL, devam eden proje bedeli yaklaşık 22 Milyar TL’dir. Yine Bartın’da çiftçimize enflasyona göre, güncellenmemiş olmakla birlikte 298 Milyon TL destekleme ödemesi yaptık. Her yıl yaklaşık 50 Milyon TL orman köylülerimize ödeme yapıyoruz. Vatandaşlarımızı, sel tehlikesinden korumak için 3 Baraj, 50 taşkın koruma tesisi yaptık, 20 projemizin de inşaatı devam ediyor. Bundan sonra da “Halka Hizmet Hakk’a Hizmet” diyerek, her türlü engellemelere rağmen, vatandaşlarımızın ihtiyacı olan her alanda, yatırımlarımıza devam edeceğiz.” 

Bakmadan Geçme