GMİS Başkanı Yeşil'den Amasra açıklaması

GMİS Başkanı Yeşil Amasra'da 43 madencinin anıldığı tören sonrası ABA Medya'ya yaptığı açıklamada mahkemeleri takip ettiklerini ve sorumlularının en ağır cezaları alması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi

TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde meydana gelen ve 43 madencinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan maden kazasının üzerinden bir yıl geçti.

Şehit madenciler için Amasra’da düzenlenen anma programına Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, protokol üyeleri, çalışan madenciler ve şehit madenci yakınları katılım sağladı.

Törene katılan isimlerden biri de Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil oldu.

Yeşil ABA Medya’ya yaptığı açıklamada, “Kazanın sorumlularının en ağır cezaları alması için bizlerde elimizden geleni yapıyoruz” ifadesinde bulundu.

Yaşanan facianın ders niteliğinde olduğunu da kaydeden Başkan Yeşil, “Ne yazık ki tam bir yıl oldu bu kazadan sonra. Tabi büyük sıkıntılar yaşadık. 43 arkadaşımız vefaat etti. Allah mekanlarını cennet eylesin. Rabbim inşallah bize böyle kazaları tekrar yaşatmaz. Tabi bunlardan büyük dersler çıkarıyoruz. Önceliğimizin iş sağlığı ve iş güvenliği olduğunu asla unutmadan arkadaşlarımızın yanındayız. Onlara bu kazaların tekrar yaşanmaması için gerekli desteği veriyoruz. Ne yazık ki biz 43 arkadaşımızı kaybettik. Böyle büyük bir faciada yaşanılanlar ders oldu. Tabi böyle büyük bir kaza varsa sebep ve sonuçları da vardır. Biz mahkemeleri takip ediyoruz. Kazanın sorumlularının en ağır cezaları alması için bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü 43 ailenin ocağına ateş düştü. Dediğim gibi rabbim bu tür kazaları bir daha yaşatmasın.” Şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme