Ziyaretçilerine geçmişten izler sunuyor

Bartın Valiliğinin Bartın'ın turistik alanlarına yönelik paylaşımlarının bu haftaki merkezi Amasra Kültür ve Sanat Evi oldu.

Bartın Valiliğinin Bartın’ın turistik alanlarına yönelik paylaşımlarının bu haftaki merkezi Amasra Kültür ve Sanat Evi oldu.

Konuyla ilgili yapılan paylaşımda, Amasra İç Kalede 9. yy’da inşa edilen, 2002 yılında “Kültür ve Sanat Evi” olarak hizmet vermeye başlayan “Şapel” ziyaretçilerine geçmişten günümüze izler sunuyor. İyi bir hafta geçirmenizi dileriz.” Denildi. 

Kültür ve Sanat Evi hakkında

Amasra içkale içinde, eski bir Chapel (küçük kilise)’dir. 15. yy. da mescide dönüştürülen şapel, 1930 yılında da ibadete kapatıldı. 2002 yılında Amasra Müzesi tarafından restore edilerek “Kültür ve Sanat Evi” olarak hizmete açıldı.

Küçük kilisenin tarihi

9. yy. da çok itinalı bir tuğla-taş örgü sistemi ile yapılan Chapelin pencere kenarlarındada özel desenler kullanıldı, 11 X 7 m. boyutlarında. Ambon Tonozu’nda “ Hz. İsa’nın Göğe Yükselişi” betimlenmiştir. Bunun yanında Narthex ve Ambon’un diğer bölümleri, renkli ve dinsel konulu duvar resimleri (Fresk) ile süslüdür. Ancak, freskler zamanla hasar gördü. 
 

Bakmadan Geçme