Yükümlülere boyacılık eğitimi verildi

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında 2024 yılı içerisinde Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yükümlülere boyacılık eğitimi verildi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında 2024 yılı içerisinde Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yükümlülere boyacılık eğitimi verildi.

Bu kapsamda Bartın Defterdarlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Mikader Çocuk Evleri Sitesinin boya işleri ile yaz tatilinin başlamasıyla birlikte bakım ve onarıma ihtiyacı olan okullar belirlenerek iki okulun boya ve temizlik işleri tamamlandı. 

Bartın Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden konuya ilişkin bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: “Denetimli serbestlik; şüpheli, sanık ve hükümlülerin toplum içinde denetim ve takibinin yapıldığı iyileştirilmeleri için ihtiyaç duyulan hizmet, program ve kaynakların sağlandığı, yeniden suç işlenmesini önlemeyi ve toplumun korunmasını amaçlayan bir infaz ve iyileştirme sistemidir.
Denetimli serbestlik sistemi içerisinde önemli bir infaz yöntemi olan ve uygulama kapsamı gün geçtikçe artan kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülüğü; toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesini amaçlayan yükümlünün topluma verdiği zararı kamu hizmetinde çalışarak geri ödemesini ve bu şekilde kamu düzenin sağlanmasını esas alan bir yükümlülüktür. Başka bir deyişle kamu yararına ücretsiz çalışma cezası, yükümlünün iyileştirilmesi ve topluma kazandırılmasını amaçlayan, sorumluluk bilinci geliştirmesini, kurallara uyma becerisi ve çalışma disiplini kazanmasını esas alan bir yaptırımdır. Bu kapsamda yükümlüler Bartın ili genelindeki kamu kurumlarında temizlik, onarım, ağaç dikim bakım ve genel idare hizmetlerinde çalıştırılmaktır.
 2024 yılı içerisinde Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yükümlülere boyacılık eğitimi verilmiş, boyanma ihtiyacı olan Bartın Defterdarlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Mikader Çocuk Evleri Sitesinin boya işleri ile yaz tatilinin başlamasıyla birlikte bakım ve onarıma ihtiyacı olan okulların belirlenerek iki okulun boya ve temizlik işleri tamamlanmış olup, eğitim ve öğretim dönemi başlayan kadar okulların boyanma ve temizlik işlerine devam edilecektir. 
Bartın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak kamu kurumları ile yapılan işbirliği ile hem hükümlülerin iş ve meslek edinerek iş hayatında aktif yer almaları ve topluma kazandırılmaları amaçlanmakta, hem de kamu kurumlarının temizlik, bakım, onarım, tadilat, çevre temizliği gibi işlerinde gereken insan gücü giderlerini kamuya yararlı bir işte çalışma yükümlülüğü kapsamında çalışan yükümlüler tarafından ücretsiz olarak karşılanarak kamuda tasarrufa edilmesine katkı sağlanmaktadır.
Yükümlülere boyacılık eğitimi verildi

Bakmadan Geçme