Yıldırmak, adaylığını açıkladı

CHP Bartın İl Başkanlığı kongresi öncesinde eski İl Başkanı Mehmet Yıldırmak uzun bir aradan sonra yeniden CHP İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

Bartın’da 14 Ekim’de İl Başkanlığı kongresini gerçekleştirecek olan CHP’de ilk adaylık açıklaması Mehmet Yıldırmak’tan geldi.  Parti binasında düzenen basın açıklamasıyla adaylığını duyuran Yıldırmak, delegelerden destek istedi. 

CHP Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, Ulus İlçe Başkanı Nazime Bayraktar başta olmak üzere partililerin de destek verdiği basın toplantısında Yıldırmak, CHP'yi Bartın’ın her ilçesinde ve beldelerinde iktidara taşıyacaklarını altını çizdi. 

Yıldırmak, açıklamasında şu ifadeler yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Örgütü tüm ilçe seçimlerini tamamlayarak 14 Ekim 2023 Cumartesi günü de İl Başkanlığı Seçimini yaparak, kongreler sürecini tamamlanmış olacaktır. 14 Ekim 2023 tarihinde yapılacak İl Başkanlığı seçiminde İl Başkanlığına aday oldum. Ben 1980 yıllarında Halkçı Parti ile aktif politikaya başladım. Takribi 40 yılı aşkın bir süreç. Eforum politikaya başladığım yıllardaki gibi daha dinç ve dinamik olarak devam etmektedir. Yıllardır iktidar olamamanın üzüntüsü bende hırsa dönüşmekte çalışmamı tetiklemektedir. Sayın Delegelerimiz ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımı göreve layık görürlerse; demokratik katılımcı bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Daima hesap verebilir bir İl Başkanlığı oluşturacağım. Her ne yapacaksak örgütümüzle örgütsel irademizle sizlerle birlikte yapacağız. Danışma Kurullarını tüzüğün emir ettiği şekilde yapılacak söz. CHP'yi Bartın’da her ilçesinde ve beldelerinde iktidara taşıyacağız. O gücümüz, irademiz ve kararlılığımız var. Biz o gücü o iradeyi ve o kararlılığı Mustafa Kemal Atatürk'ten ve yüzyıllık geleneğimizden alıyoruz. Bizim kitabımızda pes etmek, vazgeçmek, yorulmak yok mücadeleye devam etmek var. Ben 70 kuşağındanım. Cumhuriyet Halk Partisi Kuruluşun ve Kurtuluşun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi Laik Türkiye'nin sigortasıdır güvencesidir. Türkiye'nin ekonomik durumu ortada Türkiye'yi bu zor durumdan çıkartacak Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyet Halk Partisini ayağa kaldıracak olan örgüttür, tabanın birlikteliğidir. Hep birlikte ayağa kalkacağız ve hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. 100 yıllık tarihi olan partinin bizlere yüklediği sorumluluğun bilinciyle hareket ederek İl Başkanlığına aday oldum. Partimiz için hayırlı uğurlu olsun. Siz değerli yol arkadaşlarımın desteğini bekliyorum.”


 

Bakmadan Geçme