Yıldırım, emlak piyasasını değerlendirdi

Yıldırım Yapı Emlak Gayrimenkul Danışmanlığı firması sahibi İş İnsanı Murat Yıldırım, emlak sektörüne ilişkin değerlendirmesinde, konut satın almanın tam zamanı olduğunu belirterek konut alımı için önemli fırsatların bulunduğunu söyledi.

Yıldırım Yapı Emlak Gayrimenkul Danışmanlığı firması sahibi İş İnsanı Murat Yıldırım, emlak sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şuanda konut almanın tam zamanı olduğunu belirten Yıldırım, “Şu an gayrimenkule yatırım yapan karlı çıkar. Şu anda satışta olan çok fazla sıfır daire var. Satılık ilanlara bakanlarda görebilirler. Fiyatları da makul ve uygun. Çok yüksek değil.” dedi.  

“1 sene içinde paralarını ikiye katlayacaklar”

Gayrimenkule yatırım yapmak isteyenlerin en çok yaşadığı kredi sorununa da değinen Yıldırım, dövizde, altında ve faizde parası olan vatandaşlara seslenerek, “Uzun zamandır kredi de sorunumuz var. Fakat müteahhit arkadaşların elinde şu anda 2 milyon 400 bin TL’ye sıfır 2+1 daireler var. 3+1 olarak 3 milyon 500 bin TL’ye sıfır daire var. Yani bunlar fırsat. Parası dövizde olan, faizde olan, altında olan, vatandaşlara sesleniyorum ben. Paraların oradan çıkıp gelirlerse 1 sene içinde paralarını ikiye katlayabilirler. Çünkü şu anda piyasa daraldığından dolayı birçok firma maliyetine satışlar yapıyor. Çünkü daire maliyetleri şu anda bir 3+1 dairelerin arsa payıyla birlikte maliyeti en az 4 milyon TL. 2+1 daireler 3 milyona TL’ye yakın. Tekrar söylüyorum bu dönem bir fırsat dönemi. Konut almak isteyenler bence konut alsın ve yatırım yapmak isteyenler de yatırımı konuttan yana yapsın. Yine karlı çıkacaklar.” İfadelerini kullandı. 

“Bölgemiz gelişiyor”

Bölgemizin sürekli geliştiğine de vurgu yapan Yıldırım, “Filyos projesinde 2 kısım inşaat çalışmaları başlıyor. Hema’da ve Organize Sanayi Bölgesinde fabrika sayımız artıyor ve sürekli işçi alımları oluyor. Bu da Bartın ekonomisine pozitif katkı yapacak. Bu etkilerle birlikte büyük şehirlerde yaşayan hemşehrilerimiz oradaki evlerini satıp Bartın’dan konut alıyor. Bu gibi gerçekleri de göz ardı etmemek gerekiyor. Yine 20 yıldır hızlı büyüyen bir Türkiye oldu. Bu sene bir durgunluk dönemine girdik. Yapılan çalışmalar olumlu yansıdı ve şu anda ekonomik veriler, ülkemizin dış piyasalardaki görünümü pozitif. Buda önümüzdeki dönemde ekonomiye yansıyacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz büyümeye devam edecek. Bu nedenle vatandaşlarımızın yatırımlarını ertelememelerinin daha uygun olacağı kanaatindeyiz.” diye konuştu. 

“Konut fiyatları yüzde 30 artacak”

Yılsonuna kadar konut kredileriyle ilgili de bir düzenlemeyi öngördüğünü söyleyen Yıldırım, “Konut kredisiyle ilgili mecbur piyasa rahatlasın diye düzenleme yapılacak. En geç yılsonuna kadar yapılacak. O yapıldığı zaman haliyle 4 milyon TL maliyeti olan bir daireye 4 milyon TL’ye veremezsiniz. Kredi fırsatları doğunca haliyle müteahhitler de maliyetine satışlardan vazgeçecektir. Tabii bunun fiyatları yüzde 30 artacak, kısa süre sonra.” Dedi. 

“Kiralık daire piyasası oturdu”

Bartın’da konut kiralarını da değerlendiren Yıldırırım, kiralık dairelerde fiyatların düşmeyeceğini söyleyerek, “Kiralık daire fiyatları gerçekten yüksek. Kiralık daire bulmakta da şu anda sorun yaşanıyor. Bunun sebebi de sıfır dairelerde sıkıntı var. Alan kişi de zaten hemen kiraya verebiliyor. 15 bin liraya çok rahat şu anda bir daire kiracı bulunabiliyor. Şu anda piyasada oturdu. 2+1 daire 10 bin TL, 3+1 daireler 15 bin TL bandından aşağı düşmez. Bu gerçekler üzerinden hareket etmek lazım” İfadelerini kullandı.Yıldırım, emlak piyasasını değerlendirdi

Bakmadan Geçme