Yeni yılın ilk Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odasının Haftalık Olağan Yönetim Kurulu toplantısı TSO Başkanı Halil Balık başkanlığında yapıldı. 

Toplantıya Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keramettin Şenkal, Sayman Üye Hasan Ufuk, Yönetim Kurulu Üyeleri; Necati Sandıkçı, Sertaç Şimşek, Yücel Oğullar ve Genel Sekreter Ahmet İncekara katılım sağladı.

Yılın ilk Yönetim Kurulu Toplantısında Oda-Üye ilişkilerinin gelişimi hususunda atılacak adımlar değerlendirilerek 2024 yılında yapılacak çalışmalar istişare edildi. 

Yeni yılda ticari dengelerin değişim içinde olacağını ifade eden Başkan Halil Balık “Bakış açımız daima ticari faaliyetlerin artması ve daha çok yeni girişimcinin iş dünyasına adım atmasıdır. Ticaretin gelişmesi ve mevcut sorunların iyileştirilmesi için çalışmalarımız mütemadiyen devam edecektir.” dedi.

Olağan gündem maddelerinin yer aldığı toplantı, gelen evrakların tetkiki, dilek ve temenniler ile sona erdi. Toplantı sonrasında, Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan tarafından 19 Aralık 2023 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete ’de yayımlanan ve 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik” başlığı hakkında geniş bilgilendirmelere de yer verildi.

Düzenlemeyle tüketicilerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde daha iş yerine girmeden tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanarak, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının en üst seviyede korunması ve olabilecek mağduriyetlerin engellenmesi hedefleniyor.
Toplantı karşılıklı fikir alışverişi ve temenniler ile son buldu.
 

Bakmadan Geçme