'Yeni nesillere en iyi şekilde öğreteceğiz'

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, '15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, unutulmaması ve unutturulmaması özellikle yeni nesillere, çocuklarımıza, gençlerimize iyi öğretilmesi ve bize yönelen hain ellerin ne yapmak istediğinin, buna karşı bu milletin devletiyle nasıl tek yürek olduğunun iyi anlatılması hepimizin asli görevidir.' dedi.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, “15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, unutulmaması ve unutturulmaması; özellikle yeni nesillere, çocuklarımıza, gençlerimize iyi öğretilmesi ve bize yönelen hain ellerin ne yapmak istediğinin, buna karşı bu milletin devletiyle nasıl tek yürek olduğunun iyi anlatılması hepimizin asli görevidir.” dedi.

Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ile yaralanan gazilerimizi anarak, “15 Temmuz kesinlikle sıradan bir darbe girişimi değildir, arkasında çok büyük hesapların olduğu, başarılı olsaydı ülke ve millet olarak bizleri çok farklı mecralara sürükleyecek tarihi bir kırılma noktasıdır. Malazgirt’te, İstanbul’un Fethi’nde, Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde, bölücü terör örgütüyle mücadelede ne olmuşsa 15 Temmuz’da da aynısı olmuştur. 15 Temmuz bu topraklarda asırlar boyunca verdiğimiz varlık-yokluk mücadeleleri zincirinin en son halkasıdır.” dedi.

Türk milletinin gücünü birkez daha gösterdiğini kaydeden Arslan, “Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bu hain darbe girişimi karşısında; “Halkın gücünün üstünde bir güç  ben tanımadım bugüne kadar" diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi çağrısı ile 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir yanında milyonlarca kahraman sokakları doldurmuş; milli birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla kendini her türlü tehlikeye karşı siper ederek, destansı bir direnişle vatanına ve bayrağına olan bağlılığını bir kez daha kanıtlamıştır. Bu asil millet, vatan söz konusu olduğunda gerisinin teferruat olduğunu, Türk milletine asla diz çöktürülemeyeceğini 15 Temmuz 2016’da bir kez daha dosta ve düşmana göstermiştir. Vatanına ve Cumhuriyetine aşk ile bağlı Türk Milletinin, bu sevgi ve bağlılığı zaferle taçlandırarak “Milletin Zaferi”ne dönüştürdüğü 15 Temmuz; vatansever askerimiz, polisimiz, jandarmamız ve asil milletimizin dua ve destekleriyle, ülkemizin bekasına kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini açıkça ortaya koymuştur.” diye konuştu.  

“Her türlü tehdide asla izin vermeyeceğiz”

Arslan şöyle devam etti: “Aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Bartın’da da onbinlerce hemşehrimiz günlerce bu meydanı boş bırakmayarak demokrasiye olan bağlılığını göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Türkiye, tarihi boyunca pek çok saldırıya, tuzağa ve kirli oyunlara maruz kalmıştır. Ülkemizin gelişip büyümesini, hızlı yükselişini, bölgemizdeki fark edilen gücü ve etkinliğini, toplumsal birlik ve beraberliğimizi hazmedemeyen karanlık güçlerin devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü yok etmeye yönelik oyunları ve teşebbüsleri hiçbir zaman bitmeyecektir. Ancak, aziz milletimiz, “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda büyüyen ve gelişen, dünyanın önde gelen devletleri arasında yerini alan ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine yöneltilen her türlü tehdide asla izin vermeyecektir. 

“Nöbetimizi sonsuza dek sürdüreceğiz”

Hiçbir şey Türkiye’nin istiklalinden, istikbalinden, milletimizin birlik ve beraberliğinden daha kıymetli değildir. Hepimize büyük acılar yaşatan ihanetlerin bir daha yaşanmaması, ülkemizin benzer tehditlerle bir daha karşılaşmaması için bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, unutulmaması ve unutturulmaması; özellikle yeni nesillere, çocuklarımıza, gençlerimize iyi öğretilmesi ve bize yönelen hain ellerin ne yapmak istediğinin, buna karşı bu milletin devletiyle nasıl tek yürek olduğunun iyi anlatılması hepimizin asli görevidir. Bizler tarih boyunca yaşadıklarımızı hafızalarımızda diri tutarak, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır." dizelerinde dile getirdiği şuuru yaşayarak, ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunlara ve projelere karşı her zaman uyanık ve dikkatli olarak, o karanlık gecedeki gibi sırt sırta verip aynı inançla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla, vatanımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve bağımsızlığımızı savunmaya devam edeceğiz. Bu aziz vatan için her zaman olduğu gibi demokrasi, birlik ve beraberlik nöbetimizi sonsuza dek sürdüreceğiz.

“Her zaman yanlarındayız”

15 Temmuz’un 8. yıl dönümü vesilesiyle, 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Devletimizin tüm imkanlarıyla, aziz şehitlerimizin geride kalan kıymetli ailelerinin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğinin bilinmesini istiyor, Bartınlı hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum.”

Bakmadan Geçme