Yaz Kur'an Kursları başladı

Bartın'da 2024 yılı Yaz Kur'an Kursları, Bartın İl Müftülüğü tarafından düzenlenen açılış programı ile başladı. 

 

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte, Bartın’daki tüm camiler ve Kur’an kursları, yaz Kur'an kursları için kapılarını öğrencilere açtı.

Yaz Kur'an kurslarına katılan öğrenciler için Bartın Orduyeri Camii’nde düzenlenen açılış merasimi büyük ilgi gördü. Merasimde Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin ve Bartın Vali Vekili Hasan Hüseyin Uzan, öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin, açılış programında yaptığı konuşmada, çocukların dini ve manevi eğitimine vurgu yaptı. Keskin, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, "Biz Müslümanız, Allah’a inanıyoruz. Bizi yaratan Allah, anne-babamızı yaratan Allah, nefes aldıran Allah, yaşatan Allah, gördüğümüz her şeyi veren Allah. Dolayısıyla Allah’a karşı sorumluluklarımız var: Allah’ı tanımak, onu sevmektir. Bu yaz, Kur’an kurslarımızda sizlere Allah'ı tanımayı, ona olan sevginizi ve bağlılığınızı pekiştirmeyi hedefliyoruz.’’ 

Keskin, “Bunlar sizi doğru yola yönlendirecek manevi değerler”

Müftü Keskin konuşmasının devamında şunları da söyledi, “Müslüman olmanın gerekleri vardır; Namaz kılmak, oruç tutmak. Bu yaz ne yapacağız inşallah? Kur’an okumayı, abdest almayı, namaz kılmayı, değerlerimizi, çeşitli duaları ve sureleri öğreneceksiniz inşallah. Bunlar, sadece teorik bilgiler değil; hayatınıza rehberlik edecek, sizi doğru yola yönlendirecek manevi değerlerdir. Sizlerin bu kurslarda öğrendiklerinizi hayatınız boyunca uygulamanızı, ailelerinize ve çevrenize örnek olmanızı diliyorum. Sizler geleceğin teminatısınız ve bu eğitimler, sizleri daha bilinçli, daha bilgili bireyler olarak yetiştirmek için büyük bir fırsat." 

Uzan, “Manevi değerleri yaşatmak için büyük bir fırsat”

Bartın Vali Vekili Hasan Hüseyin Uzan, açılış programında yaptığı konuşmada, Yaz Kur'an Kurslarının öğrenciler için taşıdığı büyük öneme vurgu yaptı. 

Uzan, konuşmasının devamında, “Yaz Kur'an kursları, gençlerimizin dini ve manevi gelişimlerine katkı sağlayan, onları geleceğe hazırlayan önemli bir eğitim sürecidir. Burada öğrendiğiniz ilmi bilgi ve manevi değerler, yalnızca yaz tatilinde değil, hayatınızın her anında size yol gösterecek rehberler olacaktır. Bu kurslarda öğrendiklerinizi, okullar açıldığında da uygulamalı ve arkadaşlarınıza örnek olmalısınız. Bu, hem sizin kişisel gelişiminiz için hem de toplumumuzun manevi değerlerini yaşatmak için büyük bir fırsattır. Ayrıca, burada edineceğiniz arkadaşlıklar ve paylaşacağınız deneyimler, hayat boyu unutamayacağınız güzel anılar olacaktır.” İfadelerine yer verdi. 

Program sonunda çocuklara pamuk şeker ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Yaz Kur'an Kursları başladı

Bakmadan Geçme