Yaşar Dönmez adını Türkiye'ye duyurdu

Üst üste 7'nci kez kazandı, bu başarı tarihe geçer

AK Parti’nin Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Yaşar Dönmez üst üste 5’inci kez Belediye Başkanlığı seçimini kazanarak hem güven tazeledi hem de yurt genelinde eşi benzerine az rastlanır bir başarıya imza atarak adını Türkiye’ye duyurdu.

Uzun yıllardır Abdipaşa’da Belediye Başkanlığı görevini sürdüren ve Abdipaşa beldesine önemli yatırımlar kazandıran Yaşar Dönmez 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde AK Parti’den yeniden Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu.

3 dönem kuralının uygulanması durumunda bu kurala takılıp takılmayacağı merak edilen Yaşar Dönmez, Adbipaşa AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları arasında yapılan anketlerde açık ara önde çıktı. 

AK Parti Belediye Başkan Adaylığının resmileşmesiyle birlikte seçim çalışmalarına hız veren Yaşar Dönmez 31 Mart akşamı sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte yeniden Abdipaşa Belediye Başkanlığına seçildi.

Ömrünü hizmete adadı, üst üste 7’nci seçimi kazandı

1994 yılında Abdipaşa’nın Derecik mahallesine muhtar adayı olan Yaşar Dönmez girdiği ilk seçimden büyük bir başarı elde ederek çıktı ve 5 yıl boyunca muhtarlık görevini sürdürdü. Muhtarlık görevinin ilk döneminde görev bölgesine önemli hizmetler sağlayan Dönmez, 1999’da yılında gerçekleşen seçimlerde yeniden Muhtar Adayı oldu ve bu seçimi de farklı kazandı.

2 dönemlik Muhtarlık görevinde sayısız hizmete imza atan Dönmez başarılarıyla dikkat çekti ve 2004 yılında AK Parti’den Abdipaşa Belediye Başkan Adayı gösterildi.

AK Parti çatısı altında girdiği ilk Belediye Başkanlığı seçimini kazanan dönmez 2004 yılında Belediye Başkanı olarak Abdipaşa’ya hizmet sunmaya başladı.

Belediye Başkanlığı görevinin henüz ilk döneminde olmasına karşın Milletvekilleri ile yakın temaslarını hiç koparmayan Dönmez, Ankara’daki Bakanlıklarda ve Genel Müdürlüklerde de güçlü bağlar kurmayı başararak Abdipaşa Belediyesine önemli kazanımlar sağladı.

Belediye Başkanlığı görevinin ilk döneminde adından söz ettiren ve Abdipaşa halkının gönlünde taht kurmayı başaran Dönmez hayata geçirdiği projeler ve beldeye getirdiği hizmetlerle hem Abdipaşa halkının hem de AK Parti’nin vazgeçilmez isimleri arasına girdi.

Aralıksız 5. kez Belediye Başkanı seçildi

Abdipaşa beldesinde hizmet çıtasını yükselten Dönmez hayata geçirdiği projelerle AK Parti’nin seçimi kazanamadığı ilçelere, beldelere örnek gösterilmeye başlandı.
Sırasıyla; 2004, 2009, 2014, 2019 ve son olarak 2024 seçimlerinde Abdipaşa Belediye Başkanlığını üst üste 5’inci kez kazanan Dönmez bu başarısıyla beraber ismini Türkiye’ye duyurdu.

5 dönem üst üste Belediye Başkanlığı seçimini kazanarak yurt genelinde eşine az rastlanır bir başarıya imza atan Dönmez siyaset tarihine de adını kazımayı başardı.

Mega projeleriyle dikkat çekti

Türkiye’de yüzlerce belediye başkan adayını adeta gölgede bırakan çalışmaları ve projeleriyle 5’inci kez üst üste Belediye Başkanlığına seçilen Dönmez yeni görev döneminde mega projelere imza atmaya hazırlanıyor.

OSB gençlere ve kadınlara istihdam sağlayacak

Dönmez seçim öncesinde yaptığı çalışmalarla Abdipaşa’da Bartın’ın 2’nci büyük Organize Sanayi Bölgesini kurmak için önemli adımlar attı.

İlgili Bakanlıklar ve Genel Müdürlükler arasında mekik dokuyan Dönmez Abdipaşa Organize Sanayi Bölgesi için yer tahsisini sağladı ve projenin startını verdi.

İlk etapta 10, ikinci etapta ise 30’a yakın fabrikaya ev sahipliği yapacak projenin yeni dönemde hayata geçmesi bekleniyor.

Abdipaşa halkına istihdam sağlayacak proje belde nüfusuna da önemli katkılar sunacak.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte Abdipaşalı gençler iş bulmak için farklı şehirlere göç etmek zorunda kalmayacak.

Beldede yaşayan ve çalışmak isteyen kadınlarda bu proje sayesinde iş sahibi olacak.

Projenin uzun vadeli sonuçları ise Abdipaşa beldesindeki nüfusun 10 bin rakamlarına ulaşmasına imkan tanıyacak.

Doğalgaz gelecek Abdipaşa ısınacak

Abdipaşa halkının en önemli beklentileri arasında yer alan doğalgaz konusunda da Başkan Dönmez öncülük yapacak.

Başkan Dönmez seçim öncesinde sözünü verdiği gibi Abdipaşa’ya doğalgazı kavuşturmak için çalışacak. A

bdipaşa’da başlayacak doğalgaz çalışmalarıyla birlikte üst yapı ve gerekli noktalardaki alt yapılarda yenilenmiş olacak.

Kadınlar, gençler ve çocuklar unutulmayacak

Abdipaşa’da kadınlara yönelik lokal projesi de Başkan Dönmez’in yeni dönemdeki hizmetlerinden biri olacak. Abdipaşalı kadınlar kendi aralarında sosyal etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri ve tüm donatıları sağlanmış bir lokale kavuşacak. 

Gençler için yaz kış sportif faaliyetlere imkan sunan gençlik ve spor merkezi inşa edecek olan Başkan Dönmez ayrıca düğün organizasyonları için Abdipaşa’yı modern bir tesise kavuşturacak.

Çocuklar içinse beldeye Aqua Park kazandıracak olan Başkan Dönmez Millet Bahçesi gibi prestij projelere de imza atacak.

Abdipaşa için ne yapsak azdır

5’inci kez Abdipaşa Belediye Başkanı seçilen Yaşar Dönmez yaptığı açıklamada, “Biz Abdipaşa halkına ne kadar hizmet etsek azdır. Abdipaşa halkı her şeyin en güzeline ve en iyisine layıktır. Abdipaşalı hemşehrilerim bizlere güvendi, biz de onların güvenine layık olmak için gece gündüz çalıştık. Herkes bilmeli ki geride bıraktığımız bu son seçimin kaybedeni yok. Bu seçimin tek kazananı Abdipaşa oldu. Bu  yeni dönemde geçmiş dönemde başlattığımız OSB projemizi hayata geçireceğiz. İlk etapta 10 fabrikanın kurulacağı Abdipaşa OSB, ilimizin 2’nci büyük OSB’si olacak. Toplamda 30’a yakın fabrikanın kurulabileceği bir alana sahibiz. Üstelik teşvikte 6. Bölge olmamız da Abdipaşa OSB’nin büyümesine hız kazandıracak. Beldemizin gelecekti nüfusunu 10 bine taşıyacak bu proje ile ne gençlerimiz ne de kadınlarımız iş sorunu yaşamayacak. Gençlerimiz beldelerinde, doğdukları yerde iş-aş sahibi olacak. Evlerinde oturan ve aile ekonomilerine katkı sunmak isteyen kadınlarımızda bu projemizin hayata geçmesiyle iş derdi yaşamayacak. Beldemizde kurulacak OSB esnaflarımızın kazancına kazanç katacak, Abdipaşa adeta bölgemizin merkezi olacak.” Dedi.

Abdipaşa halkı en güzele ve en iyiye layık

Başkan Dönmez yeni dönemde kadınlara, gençlere ve çocuklara özel projelerinde hayata geçirileceğini vurgulayarak, “Abdipaşa’mıza bugüne kadar kazandırdığımız hizmet ve yatırımlar ortada. Bu yatırımlara yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Baş tacımız kadınlarımız için, geleceğimiz olan gençlerimiz için ve bilhassa çocuklarımız için projelerimizi hızla uygulayacağız. Bizim Abdipaşa halkı ile gönül bağımız var. Bu bağı hizmetlerimizle taçlandıracağız. Bir kez daha bizlere güvenen ve desteklerini çok güçlü bir şekilde gösteren halkımıza teşekkür ediyoruz. Biz biliyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir. Sayın Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç’un ve Sayın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz’ın destekleriyle hizmete devam edeceğiz. Abdipaşa’yı yeniliklerle, hizmetlerle ve projelerimizle donatmayı sürdüreceğiz. Çünkü Abdipaşa halkı bunu hak ediyor. Çünkü Abdipaşa halkı en güzele ve en iyiye layık.” Diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme