'Yanan ormanlarımız kaybolan geleceğimizdir'

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınlarını önleme çalışmalarına yönelik toplantı düzenledi.

'Yanan ormanlarımız kaybolan geleceğimizdir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu riyasetinde orman yangınlarına karşı alınan tedbirler ve orman yangınlarının önlenmesi açısından yangına mahal verebilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler, erken müdahale, yangın ihbarlarının ivedilikle yapılması, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar konularının değerlendirildiği toplantı Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bayraktaroğlu yaptığı açılış konuşmasında özellikle önümüzdeki son dört gün hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınlarına hassas bir döneme girildiğinin altını çizerek temel amaçlarının orman varlığını korumak, yaşatmak ve artırmak olduğunu belirtti.

Bayraktaroğlu, “Orman teşkilatımız bünyesinde yer alan personelimiz sadece orman yangınları ile değil orman dışı alanlarda çıkan yangınlarla da mücadele etmektedir. Yanan ve yok edilen ormanlarımız kaybolan geleceğimizdir. Yangına karşı hareket kabiliyeti, reaksiyon süresi, kriz ve stres yönetimi becerisini en üst seviyede tutuyoruz. Orman yangınlarına karşı birlikte çok güçlüyüz. Onun için tüm kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek çevremizde farkındalık oluşturmalıyız. Orman yangınında doğru ve erken müdahale çok önemlidir. Vatandaşlarımızın orman yangınları hususunda hassas olmalarını bekliyoruz. Herhangi bir yangın ve duman gördüklerinde ‘Alo 112" hattına bildirmelerini talep ediyoruz. Bunu bildirdiği takdirde vatandaşlık görevini yaparak, çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Hep birlikte İnşallah yangınsız bir sezon geçiririz.” dedi.

Toplantıya Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar, Necmettin Aşçi ve Mehmet Ali Deniz, Orman Yangınlarıyla Mücadele ve Personel Şube Müdürü, İşletme Müdürleri ile Fidanlık Müdürü katıldı.
 

Bakmadan Geçme