Yaman, mahalle ziyaretlerine devam ediyor

Tuna Mahallesi Muhtar Adayı Esra Yaman hazırladığı projeleriyle dikkat çekiyor.

Yaman, mahalle ziyaretlerine devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Projeleriyle ve adaylığı ile ilgili ABA Medya’ya açıklamalarda bulunan Yaman, aday olmadan önce 1 yıllık süreçte mahallenin eksik ve sorunlarını tek tek tespit ettiklerini söyledi. Mahalle sakini olarak yaşadıkları sorunların yanında diğer bölgelerde çok sayıda sorun ve eksikle karşılaştıklarını kaydeden Yaman, sorunları çözmek için aday olduğunu kaydetti. 

Yaman “Aday olurken öncelikle mahalle sakini olarak kendi yaşadığımız sorunların yanında mahallemizin tüm eksiklerini bir bir tespit ettik. Bununla ilgili yapılabilecek çok şey var ve bu yüzden aday olduk. Projelerimizi de hazırladık ve bu projeler yapılamayacak projeler değil. Yapacağımız düzenli toplantılarla mahallerimizi birlikte büyüteceğiz. Mahallemizde herkesin söz hakkı olacak. Bunları yapacak irademiz ve azmimiz olduğu için de aday olduk. İnşallah seçimlerin ardından kazanırsak verdiğimiz vaatlerimizi ve projelerimizi bir bir hayata geçirecek ve Tuna Mahallesini geliştirmekle kalmayıp, Bartın’ın en modern mahallesi haline getireceğiz.” Dedi. 
Projelerini de sıralayan Yaman şöyle devam etti: 

Kavşak suyu olmayan nokta kalmayacak

Mahallemizde hala kavşak suyuna erişemeyen bölgelerimiz var. Bu bölgelerle ilgili çalışmalarımızı yapıp kavşak suyu çeşmelerinin yerleştirilmesini sağlayacağız. Özellikle Kültür merkezi bölgesinde kavşak suyu çeşmesi yok ve büyük mağduriyetler söz konusu. Önceliklerimiz arasında bu bölgelerin kavşak suyu çeşmesine kavuşması olacak. Bununla ilgili de hemen çalışmalarımıza başlayacağız. 

Sel ve taşkın sorunları sona erecek

Bölgemizde özellikle Bahar siteleri, Menekşe siteleri gibi bölgelerde su taşkınları yaşanıyor. Son selde de 215’inci Sokakta ve 218’inci Caddede mağduriyetler oluştu. Bu mağduriyetlerinde giderilmesi önceliklerimiz arasında yer alacak. Vatandaşlarımızın artık modernleşen Bartın’da su taşkınlarından mağdur olmaması gerekiyor. Bu konuda da çok şikayet aldık ve çözülemeyecek sorunlar değil. Bunları da çözeceğiz. Bununla ilgili de gerekli makamlarla görüşecek, çözüm için sık sık kapılarını çalacağız. Çünkü bunların artık yaşanmaması lazım. Muhtar olarak da yaşanmaması içi tüm girişimlerimizi yapacağız.

Bahar Sitesi camisine kavuşacak

Mahallemizde sürekli gelişen bir bölge ve oluşan yeni ihtiyaçlar söz konusu. Bahar sitesi, 204’üncü sokak bölgelerinde sürekli artan bir nüfus var ve bir ibadethane ihtiyacı var. Bu bölgenin kısa zamanda bir camiye ihtiyacı olduğu açık. O bölge şu an Hendekyanı Caddesindeki Tuna Camisi ve 211’inci Sokakta bulunan Hz. Ömer Camii’ne gitmek zorunda kalıyor. İki cami de bölgeye uzak ve zaten bulundukları bölgeye hizmet edecek kapasitedeler. Bölgenin cami ihtiyacını da gidermek görev süremiz boyunca çözmek için yoğun çaba harcayacağımız projeler arasında. 

Yaya ve yürüyüş yolları daha güvenli hale gelecek (üst geçit sayısı artacak)

Bölgemizde özellikle 204. Sokaktan itibaren vatandaşlarımız Bartın-Amasra yolundan karşı karşıya geçmek zorunda kalıyor. Bu bölgede öğrenci sayımız da fazla. Sabah ev akşam trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda yaya trafiği de artıyor ve can güvenliği tehlikeye giriyor. Özellikle Vural Ak kavşağının o bölgede üst geçit ihtiyacı acil ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor. Buraya da gerekli üst geçitleri kazandıracak ve çocuklarımızın,  vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlayacağız.  El sanatları kursları ve sene sonu sergisi düzenlenecek, ev hanımlarımızın gelir elde etmesi sağlanacak. Yine mahallemizde kadınlarımıza yönelik kendilerine gelir sağlayabilecekleri el sanatları kurslarının açılmasını sağlayacağız. Bu kurslarda eğitim gören kursiyerlerimizin yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri teşhir edebilecekleri alanları oluşturacağız. Muhtarlığa bırakılan evrak vb. emanetler sahibine haber verilerek eve teslim edilecek. Bilindiği üzere bazı evraklar vatandaşlarımız adreslerinde olmadığında muhtarlığa bırakılıyor. Kapıdaki not görülürse insanlarımızın haberi oluyor. Kapıya not bırakılmazsa ya da kaybolursa vatandaşlarımızın gelen evraktan haberi olmuyor. Bu konuda da muhtarlığımıza bırakılan evrak veya başka emanetler sahiplerinin talepleri doğrultusunda kişisel verileri de koruyacak şekilde talep etmeleri halinde adreslerinde bizzat sahiplerine teslim edilecek. 

Mahallemizde karanlık nokta kalmayacak insanlarımız huzur içinde gezecek

Yine mahallemizde özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın korkarak yürüdükleri, yürümek zorunda oldukları alanlar var. Bu alanlarında hızlı bir şekilde ışıklandırmalarının yapılıp, güvenli bir mahalle inşa edeceğiz. Bu konuda da çok sayıda talep geldi ve önceliklerimiz arasında bu projeyi de aldık. Bu sorunu da hızlı bir şekilde çözeceğiz. Yardıma muhtaç ailelerin ellerinden tutulacak. Çocuklarının eğitimlerine destek olunacak.

Hizmetler eve teslim olacak.

Mahallemizde yardıma ihtiyaç duyan ailelerimiz var. Gıda ve barınma ihtiyaçları olsun, çocuklarının eğitimleri olsun mutlaka desteklenmeleri gerekiyor. Bunun yanında kamu kurumlarından muhtarlığa teslim edilen ihtiyaç sahiplerine ait malzemeler ailelerin evlerine teslim edilecek ve eğitim gören çocuklarının da daha iyi eğitim almaları için burs vb. konularda destek sağlayacağız. 

Sokak hayvanları için çalışmalar yapılacak

Sokak hayvanlarına da yönelik projelerimiz olacak. Gerek beslenme alanları olsun, gerekse de mama desteği olsun bu konuda da gerekli çalışmalarımızı yapacak, ortak yaşam alanlarımızın sahiplerinden olan sokak hayvanlarımıza el birliği ile sahip çıkacağız. 
Kadınlara yönelik etkinlikler düzenlenecek (matine-ev buluşmaları vb).Yine mahallemizde kadınlarımızın biraz da olsa eğlenebileceği etkinliklerimiz olacak. Kadınlar matinesi, ev buluşmaları gibi etkinliklerle mahallemizdeki sosyal aktiviteleri artıracağız. Bu aktivitelerin yanında ev toplantıları düzenleyecek ve mahallemizi el birliği ile geliştireceğiz. Talep edilen sokaklarımıza güvenlik kamerası hizmeti sağlanacak.Yine bazı sokaklarımızdan güvenlik kamerası talepleri geldi. Bu gibi teknolojiler veya hizmet günümüz dünyasında zor değil ve 1 haftada tamamlanabilecek çalışmalar. Yasalar çerçevesinde isteyen sokaklarımıza güvenlik kameraları kurulacak ve kayıtlar 15 gün muhtarlıkta saklanacak. Sokak sakinlerinin adli olay, vb talepleri olduğunda ellerinde kamera kaydı hazır olacak."

Bakmadan Geçme