'Yabancı nüfusa dur demenin vakti geldi de geçiyor'

İYİ Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Av. Semih Sargın, partisinin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlunun, grup toplantısında 3 Kasım tarihinde sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımı önerisinde bulunduğunu açıkladı. 

İYİ Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Av. Semih Sargın yaptığı yazılı basın açıklamasında Türkiye’de yabancı nüfusun kontrolsüz bir şekilde arttığına dikkat çekti. 

Başkan Sargın, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun 3 Kasım tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek nüfus sayımı yapılmasına ilişkin öneri sunduğunu ve yabancılara verilen vatandaşlıkların iptali için dava açtıklarını belirterek, “Ülkemizde uzun süredir kanayan bir yara olan mülteci ve sığınmacı problemi giderek toplumsal huzuru ve barışı bozma noktasına getirmiş olup sınırlarımızın denetimden uzak oluşu ile kontrolsüz şekilde artan yabancı nüfusa artık dur demenin vakti geldi de geçiyor. Hiç zaman kaybetmeden genel başkanımızın da son grup toplantısındaki önerisi olan 3 Kasım tarihinde sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımının ivedilikle yapılmasını zorunlu bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Sığınmacılara verilen konut oturma izni ile yabancı göçmenlere Türk vatandaşlığı kimliği verilmesi ülkemizin demogratif yapısını iyice bozduğunu maalesef görmekteyiz. İYİ parti olarak genel başkanımız Müsavat Dervişoğlunun önderliğinde Danıştay ve idare mahkemelerinde yabancı sığınmacılara fütursuzca ve hiç bir kritere tabi olmaksızın verilen Türk vatandaşlığının iptali davalarını ciddiyetle önemsenmesini ve kamuoyu tarafından desteklenerek dikkate alınmasını talep ediyoruz. Bu vatan hepimizin ve Türk milleti de ne mutlu Türküm diyenlerindir. Dedi. 


 

Bakmadan Geçme