Vatandaşlar tepkili: Herkes işini yapsın
Halk Otobüsü Şoförleri Ceza mı Kestiriyor?
Halk Otobüsü Şoförleri Ceza mı Kestiriyor?
Vatandaştan Tepki: “Herkes İşini Yapsın!”
Son günlerde birçok vatandaş, halk otobüsü şoförlerinin duraklarda park halinde duran araçların fotoğrafını çekerek trafik cezası sürecini başlatmasından şikayetçi.
İddialara göre, bazı halk otobüsü şoförleri, yolcu indirme-bindirme yerlerine park eden araçların fotoğrafını çekip bu görüntüleri Emniyet birimlerine iletiyor.
Ardından araç sahiplerine, hatalı park gerekçesiyle 993 TL trafik cezaları kesiliyor.
Bu durum, özellikle şehir merkezlerinde araçlarını kısa süreliğine duraklara park eden ve içinde şoförü olan vatandaşları bile mağdur ediyor.
Cepli Duraklar Boş, Ama Kullanmıyorlar
Vatandaşlar, Cepli durakların boş olmasına rağmen, birçok şoförün bu duraklara yanaşmayıp yol ortasında yolcu indirip bindirdiğini belirtiyorlar. “Durak boş, ama otobüs yine yol ortasında duruyor. Trafik tıkanıyor. Biz şikayet etsek ne olacak?” diye soran vatandaşlar, aynı hassasiyetin otobüs şoförlerinden de beklenmesi gerektiğini ifade ediyor.
Yine vatandaşlar halk otobüslerinin yolcu indirirken durakta durduğunu, yolcu alırken her yerde durduğunu ve trafik akışını engellediğini belirterek 'herkes işini yapsın' bizde akşama kadar halk otobüslerini takip etsek en az 100 tane ceza yerler dedi.
“Biz de Gece Gündüz Halk Otobüslerini mi Şikayet Edelim?”
Cezaya maruz kalan birçok araç sahipleri, halk otobüsü şoförlerinin bu tutumunun hadlerini aşmak olduğunu düşünüyor.
Birçok kişi, halk otobüsü şoförlerinin görevleri arasında ceza sürecine katkı sunmak gibi bir sorumluluğun bulunmadığını savunuyor. “Bizi çekip emniyete atacaklarına, önce kendi trafik kurallarına uysunlar. Bizim yaptığımız hataysa, onlarınki de öyle. O zaman biz de durmadan video fotoğraf çekip şikayet mi edelim? Herkes birbirini şikayet mi etsin? Bu iş nereye kadar gidecek?' diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.
Karşılıklı Saygı ve Kurallara Uyum
Uzmanlar, şehir içi trafik düzeninin ancak tüm tarafların kurallara uymasıyla sağlanabileceğini belirtiyor. Ne sürücüler gelişigüzel duraklara park etmeli, ne de halk otobüsleri kendi rahatına göre durup kalkmalı. Herkesin üzerine düşeni yapması, trafikte hem düzeni hem de karşılıklı saygıyı sağlayacaktır' diyor.