Valilikten dönüş yolu uyarısı

Lütfen dikkatli olalım, bayramın tadını kaçırmayalım

Bartın Valiliğince, Kurban Bayramı tatili sonrasında dönüş yolculuklarında vatandaşlar trafik kazalarına karşı uyarıldı. 

Yapılan uyarıda hız limitlerine uyulması, emniyet kemerlerinin takılması, yolculuklarda sık sık mola verilmesi, trafik kurallarına uyulması ve araç kullanırken cep telefonu kullanılmaması hususlarına dikkat çekildi.

Kazaların yüzde 88’i sürücü hatalarından kaynaklanıyor

Yapılan araştırmalarda trafik kazalarının yüzde 88'inin sürücü hatasından kaynaklandığı ortaya çıkıyor.

Kurban Bayramı tatili sonrasında tatil dönüşünde trafik yoğunluğunun normalden çok daha fazla olması nedeniyle vatandaşların trafik kazalarına karşı daha dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Hız İhlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali ile sürücülerin sabırsız davranışları trafik kazalarına sebebiyet veren hataların başında geliyor.

Emniyet kemeri ölüm riskini azaltıyor

Yapılan araştırmalar emniyet kemerinin doğru şekilde takıldığında ve ayarlandığında hayat kurtardığını kesin olarak gösteriyor. Bu alandaki araştırmalara göre emniyet kemeri kullanımı ölüm riskini sürücüler ve yolcular için yüzde 40-50 oranında azaltıyor.

Kaza esnasında hayati zarar görmemeleri için gerek sürücülerin gerekse ön ve arka koltuklarda oturan tüm yolcuların emniyet kemerlerini takmaları önem taşıyor.

Denetimler üst düzeyde olacak

Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşların güven içerisinde seyahat edebilmeleri amacıyla, emniyet kemeri ve radarlı hız denetimi başta olmak üzere terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüsler kontrol edildi.

Bayramın son gününde de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına tüm yollarda trafik tedbirleri üst düzeyde tutulacak.
 

Bakmadan Geçme