Vali Yardımcısı Akbulut'tan veda mesajı

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Bartın Vali Yardımcılığı görevinde iken Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı görevine atanan Miraç Akbulut Bartın'a veda etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Bartın Vali Yardımcılığı görevinde iken Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı görevine atanan Miraç Akbulut Bartın’a veda etti.

Akbulut veda mesajında, “Bartın’daki görev süremin sonuna geldim. Burada öğrenmiş olduklarımı, tanımış olduğum değerli insanları ve onlarla oluşan güzel anıları bir ömür boyu hayat bohçamda onurla taşıyacağım. Bir sonraki görev yerim depremin yıkıcı etkisini hissetmiş olan Kahramanmaraş. Umuyorum ki Vali Yardımcısı olarak orada da depremin izlerinin silinmesi adına faydalı olabilme şansına erişirim. Yapılan yeni görevlendirmelerin Türk Milletine ve memlekete iyilikler getirmesini dilerim." ifadelerinde bulundu.

Vali Yardımcısı Akbulut Bartın’daki görevine 11 Ocak 2022 tarihinde başlamıştı.

Bartın’da yaşanan sel felaketlerinin yanı sıra TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde meydana gelen ve 43 madencinin hayatını kaybettiği grizu patlamasında da önemli görevler üstlenmişti.

Miraç Akbulut kimdir?

mira18 Eylül 1994 tarihinde İstanbul-Üsküdar ilçesinde doğan ve aslen Rize ili Çayeli ilçesinden olan Miraç Akbulut ilk ve orta öğrenimini Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim Okulunda, lise öğrenimini Henza Akın Çolakoğlu Lisesinde tamamladı.

2017 yılında Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2018 yılı Eylül ayında yapılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2018 Mart ayında Mülki İdare Amirliği Mesleğine 107. Dönem Denizli Kaymakam Adayı olarak başladı.

Kaymakam Refikliği stajını İzmir-Bayındır ve Diyarbakır-Sur ilçelerinde tamamladı. Kütahya-Çavdarhisar ve Denizli- Acıpayam ilçelerinde Kaymakam Vekili ardından Ordu-Korgan Kaymakamı olarak görev yapan Akbulut daha sonra Bartın Vali Yardımcısı olarak atandı.

Son olarak 6 şubat depremlerinden etkilenen illerin başında gelen Kahramanmaraş’a atanan Akbulut, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
 

Bakmadan Geçme