Vali Arslan kura çekilişinde konuştu

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Şarköy Tarımköy Projesi konutları kura çekiliş töreninde yaptığı konuşmada konutların çok kısa sürede inşa edildiğini ve vatandaşların kamulaştırılan evlerinden yapımı tamamlanan müstakil dairelerine geçmeleriyle birlikte daha modern, daha iyi imkanlarda bir hayat süreceklerini söyledi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katıldığı Şarköy Tarımköy Konutları kura çekiliş programında konuşan Vali Arslan, “Sel ve taşkınlardan yoğun bir şekilde etkilenen ilimizin afetlerden korunması amacıyla inşa edilen Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle birlikte evleri ve arazileri su altında kalacak olan vatandaşlarımız için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığımızca yapılan Tarımköy konutlarının hak sahiplerine teslimi için kuraları bugün çekiyoruz. Öncelikle çekilecek kuraların tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

Vali Arslan konutların 165 bin m2 alana inşa edildiğini ifade ederek, “Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın tarlalarına ve meralarına uzak yere taşınmak istememelerini dikkate alan devletimiz, Şarköy köyüne bağlı Kapıcıoğlu ve Boğaz mahallesi sakinleri için Gürgenlik mevkiindeki 165 bin metrekarelik alanda, 117 metrekare oturma alanına ve 380 metrekare bahçeye sahip olan her biri 3+1 müstakil daireden oluşan Tarımköy Konutlarını çok kısa sürede inşa etmiştir. Aynı zamanda ticaret merkezinin de bulunduğu yeni yerleşim alanında vatandaşlarımızın kamulaştırılan evlerinden yapımı tamamlanan müstakil dairelerine geçmeleriyle birlikte daha modern, daha iyi imkanlarda bir hayat süreceklerine inanıyorum.” Dedi.

Vali Arslan konuşmasının son bölümünde ise projenin uygulanmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve eski Bakan Murat Kurum’a, TOKİ Başkanı ve projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bakmadan Geçme