Vali Arslan, Jandarma Teşkilatının kuruluşunu kutladı

Jandarma Genel Komutanlığının 184'üncü kuruluş yıldönümü..

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Jandarma Genel Komutanlığının 184’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

Vali Arslan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, kamu düzenine, toplumun asayiş ve emniyetine yönelmiş her türlü tehdidi bertaraf etme konusunda üstün bir vazife anlayışı, kahramanlık ve fedakârlıkla görevini icra eden Jandarma Genel Komutanlığının 184’üncü kuruluş yıl dönümünü idrak etmenin haklı onur ve gururunu yaşıyoruz.

Jandarma Teşkilatı, 184 yıllık köklü mazisinde gerek ülke sınırları içerisinde gerekse sınır ötesi operasyonlarda elde ettiği sayısız başarıyla yüce Türk Milletinin medarıiftiharı olmayı başarmıştır. Vatan ve millet sevgisiyle donanmış, insan odaklı yaklaşımı, çağın gereklerini kavrayan personel yapısı ve kurumsal disiplininin yanı sıra hayata geçirdiği sosyal ve kültürel projelerle de halk ile devlet arasında önemli bir köprü olmuştur.

Görevlerini bir an olsun aksatmadan yerine getirirken geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında, meydana gelen afetlerde ve yaşanan yoğun göç dalgalarında kıymeti asla yadsınamayacak sorumluluklar da alarak milletimizin gönlündeki yerini perçinlemiştir.

Bu duygularla, Jandarma Teşkilatımızın 184’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz vatanımız uğruna canlarından vazgeçmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Jandarma Teşkilatımızın kahraman mensuplarına ve ailelerine sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” 

Bakmadan Geçme