Uygulama berber ve kuaförlerde başlıyor

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması 1 Temmuz 2024 itibarıyla başladı

Berber, Kuaför ve Güzellik salonları işleten esnafların bir gün tatil yapabilmelerini sağlayacak olan karar 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibariyle yürürlüğe girdi.

Buna göre tüm berber, kuaför ve güzellik salonları hafta bir gün kapalı olacak.

Konunun detayları hakkında bilgiler veren Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, “Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının almış olduğu karar sonrasında; Berber, Kuaför ve Güzellik salonlarının 1 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren haftada bir gün kapalı olması için Berberler, Kuaförler ve Esnaf Odası ile ilçelerdeki Esnaf ve Sanatkârlar odalarının üyeleri ile yapılan görüşmeler sonrası aldıkları kararlar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimize bildirildi. Karar Birliğimiz Yönetim Kurulunun onayı sonrasında Bartın Ticaret İl Müdürlüğüne ve Bartın Valiliğine bildirilmiştir. Sayın Valimizin de onayladığı kararla birlikte, berber, kuaför ve güzellik salonu işleten esnaf ve sanatkârlarımızın cezai müeyyideye maruz kalmamaları için alınan kararlara uymalarını önemle rica ederiz.” dedi. 

Tatil gününde vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek…

Akdeniz açıklamasının devamında uygulama ile vatandaşlarında mağdur edilmeyeceğini ifade ederek, “Berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olduğu tatil gününde vatandaşlar mağdur edilmeyecek. Esnaflarımız, özellikle yaz sezonunda gelin başı, damat tıraşı ve gelin grubunun bağlı olduğu yetkili idareden (6585 Sayılı Kanunun 3.Maddesi, l-bent’ inde geçtiği üzere yetkili idare: yetkili belediye veya il özel İdaresi ile diğer idarelerden) izin alıp bağlı bulunduğu esnaf odasına bildirimde bulunarak belirli saatlerde açabilecekler. Alınmış olan bu karara tüm esnaflarımızın uyması zorunludur. Bu uygulamayla beraber üye esnaflarımız tatillerini rahat bir şekilde geçirebilecekler ve tatil günlerinde dinlenebilecekler.” Şeklinde konuştu.

Bartın, ilçe ve beldeler için tatil günleri...

1 - Bartın Merkez’de 01.07.2024 – 30.09.2024 tarih arasında; kadın kuaförü ve güzellik salonları SALI günleri, erkek berberi/kuaförleri PAZAR günleri kapalı olacaktır.

2 -  Bartın Merkez’de 01.10.2024 – 31.12.2024 tarihlerinde; erkek berberi/kuaförü, kadın kuaförü ve güzellik salonları PAZAR günleri kapalı olacaktır.

3 - Amasra ilçesinde; erkek berberi/kuaförü, kadın kuaförü ve güzellik salonları PAZAR günleri kapalı olacaktır.

4 - Kuruçaşile ilçesinde, erkek berberi ve güzellik salonları PAZAR günleri, kadın kuaförleri SALI günleri kapalı olacaktır. 

5 - ULUS ilçesinde erkek berberleri PAZAR günleri, kadın kuaförü ve güzellik salonları SALI günleri  kapalı olacaktır.

6 - Ulus ilçesi Abdipaşa  beldesinde erkek berberi/kuaförü, kadın kuaförü ve güzellik salonları PAZAR günleri kapalı olacaktır.

7 - Merkez ilçe Hasankadı beldesinde erkek berberi/kuaförü SALI günleri kapalı olacaktır.

8 - Merkez ilçe Kozcağız beldesinde erkek berberi/kuaförü, kadın kuaförü ve güzellik salonları SALI günleri kapalı olacaktır.

9 - Ulus ilçesi Kumluca beldesinde erkek berberi/kuaförü, kadın kuaförü ve güzellik salonları CUMARTESİ günleri kapalı olacaktır.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olduğu tatil gününde istisna tutulacağı durumlar; 

(Düğün ve Özel Günler)

Tatil gününde, işyerlerini belirli saatlerde açık tutmak isteyen esnaf, yetkili idareden(6585 Sayılı Kanun, 1.Bölüm, Tanımlar: Madde3, l-bent’ inde geçtiği üzere yetkili idare: yetkili belediye veya il özel İdaresi ile diğer idareleri) izin alıp bağlı bulunduğu esnaf odasına bildirimde bulunacaktır. (Düğün tarihi, nikah tarihi vb.- Ramazan Bayramı ve  Kurban Bayramı Öncesi 1 hafta -Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Öncesi 2 hafta )
 

Bakmadan Geçme