Üretimde yeni destekleme modeli anlatıldı

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üretimde yeni destekleme modeli hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

2025-2027 yıllarında yapılacak “Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler İle Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan yeni destekleme modeline ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.  

Toplantıya Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların temsilcileri, ilçe ve şube müdürleri ile teknik personel katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Müdür Önder, "2024-2025 üretim sezonuyla başlayan 3 Yıllık Bitkisel Üretim Planlaması ve 2025-2026-2027 üretim yıllarını kapsayan destekler çiftçilerimize ve üreticilerimize şimdiden hayırlı olsun." Dedi. 

Bitkisel Üretim Destekleme Modeli Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kemal Aykut ile ÇKS İl Sistem Sorumlusu Ziraat Mühendisi Birsen Palabıyık tarafından yapılan sunum ile tanıtıldı.

“ÇKS’ye kayıtlı tüm üreticiler destek alacak”

Yeni Bitkisel Üretim Destekleme Modeli ise şöyle anlatıldı; “İlk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıllık açıklandı. İlk defa destek ödemeleri üretim döneminden önce açıklandı. Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidildi. Bitkisel üretim yapan ÇKS’ye kayıtlı tüm üreticiler destek alacak. Üretim planlaması kapsamındaki stratejik ürünlere ilave destek verilecek. Su kısıtı olan havzalarda münavebeye uygun üretime ilave destek sağlanacak. Kamu kuruluşları tarafından ıslah edilen milli tohumla üretim yapan ilave destek alacak. Destek tutarları girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre her yıl güncellenecek. Bu kararla birlikte, hayvancılık ve su ürünleri üretiminde olduğu gibi, bitkisel üretimde de artık üretim planlamasının en önemli ayağını uygulamaya başlıyoruz. 1 Eylül’de başlayan ÇKS kayıtları, 31 Aralık 2024 tarihinde son bulacak.”Üretimde yeni destekleme modeli anlatıldıÜretimde yeni destekleme modeli anlatıldıÜretimde yeni destekleme modeli anlatıldı

Bakmadan Geçme