Üniversite öğrencilerinden sessiz eylem

Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını sessiz eylemle protesto etti.

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü 100 öğrencinin katıldığı organizasyonunda ellerinde Türk Bayrakları ve Filistin Bayrakları taşıyan öğrenciler aynı zamanda Filistin’de yaşanan saldırıların fotoğraflarını taşıdı.

Yaklaşık 1,5 saat süren sessiz çığlık eylemi dikkat çekti. Öğrencilerden Fatma Nur Çelik, “Bugün Bartın Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri olarak burada İsrail’in Filistin halkına düzenlemiş olduğu saldırıları kınamak adına sessiz çığlık adlı bir etkinlik yapmak istedik. Burada 1-1,5 saat duracağız. Hepimiz sessiz bir şekilde duruyoruz. Halka uygulanan saldırıların fotoğraflarını insanlara gösteriyoruz. Bayrakları tutuyoruz. 100’den fazla öğrenci arkadaşlarımızla birlikte bu etkinliği gerçekleştiriyoruz burada.” Dedi.

“Filistinli kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz”

İsrail’in bütün insani değerleri, bütün uluslararası hukuku çiğneyerek masum insanları katletmeye devam ettiğini kaydeden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yaptığı açıklamada “Öğrencilerimiz de saldırılara olan tepkilerini sessiz çığlıkla göstermek istedi. Bu saldırılar durana, Filistin halkı hak ettikleri özgürlüklerine kavuşana dek, öğrencilerimizle birlikte mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Üniversite öğrencilerinden sessiz eylem

Bakmadan Geçme