Uluslu üreticiye ek gelir sağlayacak

Ulus İlçesinde üreticilerin arazide sulama maliyetlerini düşürecek ve yılda 7 bin 500 TL ek gelir kazandıracak Eldeş Gölet'i çalışmalarında sona gelindi. 

Ulus İçesi, Eldeş Göleti için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Gölet vana odası, dolusavak köprüsü ve kret düzenleme imalatlarının devam ettiği projede yüzde 92 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi bitirmek için zamanla yarıştıklarını söyledi. 

Eldeş Gölet’inde şu anda, vana odası ve Dolusavak köprüsü imalatları devam ettiğini vurgulayan Müdür Balta, “İnşaatta gövde imalatları tamamlanmıştır 38 bin 560 metreküplük gövde dolgusunun yüzde 100’ünü tamamladık ve en kısa sürede projeyi bitirip, Gölette su tutmayı amaçlıyoruz.” Dedi.

Üreticilere yılda 7 bin 500 lira ek gelir elde edecek

Bin dekar araziye can suyu verecek Eldeş Göleti’nin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten Balta, “Baraj sayesinde Uluslu çiftçilerimiz modern sulama ile tanışacak, bin dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Uluslu üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda dekar başına yaklaşık 7 bin 500 TL daha fazla kazanacak” ifadelerini kullandı. 

839 bin 830 metreküp su depolayacak

Temelden yüksekliği 46 bin 25 metre olarak projelendirilen Eldeş Göleti gövdesi Silindirle Sıkıştırılmış Beton tipinde projelendirildi. 839 bin 830 metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, bin dekar araziye sulama suyu verecek.


 

Bakmadan Geçme