ULUSDER yönetimi toplandı

Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısı düzenlendi. 

Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısı düzenlendi. 

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Satı Lütfi Okcu, Başkan Yardımcısı Emrullah Gül, Sekreter Eren Çok, Sayman Ramazan Enes Gül, Üye Ekrem Cengiz, Üye Nazan Kuru Çetin ve Ulus İlçe Müftüsü Mahmut Yeğin katıldı. 

Toplantıda; 9 Ekim’de çatı yangını ile ilgili olarak Hasan Dede Cami-i Şerifi hakkında görüşler ve tavsiyeler ele alındı. 

Toplantıda ayrıca Uluslu İbrahim Hamdi Efendi’nin 1729 yılında yazmaya başladığı ve 1750 yılında bitirerek son şeklini verdiği 511 sayfalık “Atlas” adlı eserinde bahsettiği Hasan Dede Cami-i Şerifi hakkında ki yazdıkları da masaya yatırıldı. 

 Toplantıyla ilgili bilgiler veren Dernek Başkanı Satı Lütfi Okcu şunları söyledi: 

Hasandede Şadırvanı Projesi

Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği olarak Kaldırım Mahallesi 207 ada 21 parselde bulunan Hasan Dede Cami-i Şerifinin bahçesinde, havuzun olduğu alana yapılmasını planladığımız ölçümleri “Pay Harita – Ercan Ustaoğlu” tarafından ücretsiz yapılan, çizim projesi “Beyazoğlu Mimarlık – Mümtaz Beyazoğlu” tarafından ücretsiz çizilen “Ahşap, Kubbeli Şadırvan Projesi” Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz önderliğinde Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğümüze ulaştırılmış fakat “Cami beşikörtüsüdür, Şadırvanı beşikörtüsü projelendirilmeli” ibareli yazı ile kabul edilmemiştir. Buna istinaden Uluslu İbrahim Hamdi Efendinin üstte açıkladığımız yazısı projeye eklenmiş ve dilekçe ile başvuru yapılmış, 26 / Ekim / 2022 tarih ve 7815 sayılı kararı ile Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından proje “Onaylanarak” tarafımıza teslim edilmiştir. Elimizde ahşap kubbeli ve kubbesi kurşun kaplana bilecek bir projemiz vardır. 

Uluslu Seddid Emin İcazetnamesi kitabı yayınlandı

Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Kültür yayını olarak planladığımız ve hayırsever Sayın Osman Kağıtçı Bey tarafından desteklenen 118 yıl önce yazılan, hat sanatı ile yazımı 2 yıl süren “Uluslu Seyyid Emin İcazetnamesi” Ankara Pelin Ofset matbaasında basılarak elimize ulaşmıştır. Derneğimiz envanterine kayıtlı ve Kocagöz Konağı Etnografya Müzemizde sergilenen eser Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu önderliğinde akademisyenlerimizin destekleri ile 96 sayfa olarak basımı tamamlanmıştır. Eserin basımı bizlere nasip oldu hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. 

Şemseddin Yaman Candar kitabı yayınlandı 

Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Kültür yayını olarak planladığımız ve hayırsever Sayın Gülşen Çetinarslan Ulusoy Hanım tarafından desteklenen Doktor Ali Demirer tarafından yazılan “Şemseddin Yaman Candar – Hikâyeler” adlı eser Ankara Pelin Ofset matbaasında basılarak elimize ulaşmıştır. Tabip Binbaşı olan Doktor Ali Demirer Ulus İlçemizin 2 dönem 10 yıl Ulus Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş ve 1938 yılından itibaren Ulus’u, hayatındaki olayları anlattığı eseri Ekim 2024 tarihinde yayınlanmıştır. Eserin orijinali Derneğimiz envanterine kayıtlı olup, Kocagöz Konağı Etnografya Müzemizde basılı hali ile birlikte incelenebilmektedir. 
Yukarıda ki konular Yönetim Kurulu toplantımızda ele alınmış olup, saat 19.30 da başlayan toplantımız 22.00 de sona ermiştir. Misafirimiz İlçe Müftümüz Sayın Mahmut Yeğin beye, hayırseverlerimize, Yönetim Kurulumuza, üyelerimize katılım ve destekleri için teşekkür ederiz.”

Bakmadan Geçme