Ulukaya ziyaretçi akınına uğradı

Bartın'a bağlı Ulus ilçesindeki Ulukaya, her bayram tatilinde olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da ziyaretçi akınına uğradı

Bartın Ulus ilçesine 17 km. mesafede bulunan doğa harikası Ulukaya gerek sosyal medyada ki tanıtımları gerekse ziyaretçilerinin övgüleriyle her geçen gün bilinirliğini artırıyor.

Yaz mevsimi boyunca çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Ulukaya’ya ilgi Kurban Bayramı’nda yoğun oldu.

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Tekirdağ gibi birçok ilden tatil için memleketlerine gelen gurbetçilerde 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Ulukaya’yı es geçmediler. Özellikle havaların güneşli ve sıcak olduğu günlerde Ulukaya’nın ziyaretçi sayısı üst seviyelere ulaştı.

10 Metre genişliğinde bir kaya oyuğu içinden çıkan suyun, yaklaşık 20 Metre yükseklikten düştüğü Ulukaya, ziyaretçilerini kendisine hayran bırakırken ilk kez görenler Ulukaya’yı muhteşem güzelliğe sahip bir doğa harikası olarak nitelendirdiler.

Ulukaya, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden tatil için Bartın’ı seçen ziyaretçilerinde ilgi odağı oldu.

Ulukaya’da hatıra fotoğrafları çektiren ziyaretçiler bozulmamış doğası ile Ulukaya’nın eşine benzerine zor rastlanan bir güzellik olduğunu ifade ettiler. 

Batı Karadeniz için önemli bir turizm bölgesi olan Ulukaya günden güne tanınırlığını artırırken yerli ve yabancı turistlerinde ilgisi gittikçe artıyor.

1 km. uzunluğunda ki kanyonda kayaların arasından fışkıran suyun döküldüğü alanı görüp fotoğraf ve video kaydı yapan ziyaretçiler kanyonun başlangıç noktasında bulunan dinlenme alanında çay ve gözleme ile doğanın sunduğu muhteşem görselliğin yanında unutulmaz bir ziyafet imkanı buluyor.

Bayram süresince ziyaretçi akınına uğrayan Ulukaya her mevsimde gerçek doğa güzelliğine gözleriyle şahit olmak isteyenlere açık davette bulunmaya devam ediyor.

Burası gerçek bir doğa harikası

Ulukaya’nın doğa harikası olduğunu ifade eden Ali Türker Yıldırım, “Konya’dan eşimle birlikte Karadeniz turu yapmak üzere bayram öncesi yola çıktı. Karabük’te Safranbolu’yu gezdikten sonra durağımız Ulukaya oldu. Buraya gerçekten bayıldık. Burası gerçek bir doğa harikası. İnşallah ilerleyen zamanlarda yeniden gelmeyi isteriz. Hatta arkadaşlarımıza ve akrabalarımıza da burayı görmelerini tavsiye edeceğiz.” Dedi.

Bu güzellikler Allah’ın bir lütfu

Deniz Ulaş ise Ulukaya’nın fotoğraflarda görüldüğünden çok daha etkileyici olduğuna değinirken, “Biz annem, babam ve kardeşimle birlikte Çankırı’dan Amasra’ya gelmiştik. Amasra’da görmemiz gereken başka yerlerde var mı diye sorduğumuzda ağaç tünel ve Ulukaya’yı görmelisiniz dediler. Amasra’dan sonraki ilk durağımız Ulukaya oldu ve buraya bayıldık. Şahsen ben hayatımda ilk kez bir su kaynağının kayanın ortasından çıkışına şahit oldum. Karadeniz yeşili ve deniziyle muhteşem bir bölge. Bartın’da hem sahilleri hem yeşillikleri hem de böylesi güzelliklerle donatılmış muhteşem bir il. Bence bu güzellikler Allah’ın bir lütfu ve bu güzelliklere hepimizin sahip çıkması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme