Ulu çınarımız Bartın Gazetesi 100 yaşında

Bartın'da ve Türkiye'de önemli bir yeri olan Bartın Gazetesi kuruluşunun 100'üncü yıldönümünü kutluyor

6 Eylül 1924’te Cemal Aliş tarafından kurulan, kuruluşundan bu yana tüm olumsuzluklara, engellemelere ve hatta kundaklama hadiselerine karşın Anadolu’nun feneri, insanının sesi olarak ayakta kalmayı başaran Bartın Gazetesi bugün 100’üncü yaşını kutluyor.

Bartın Gazetesi; elektriksiz, vasıtasız, kağıt yokluğunun yaşandığı, günümüz teknolojisinden çok ama çok uzak bir dönemde, 1924 yılında taş baskı olarak yayın hayatına başladı.

Her türlü imkansızlığa, zorluğa ve hatta zorbalığa karşı ayakta kaldı.

Milletin sesi olma ilkesiyle yayımladığı haberleri bazen değil çoğu zaman birilerinin canını yaktı.

O birileri de Bartın Gazetesi'ni kundaklamaya kalktı.

Herşeye rağmen Bartın Gazetesi okurlarından aldığı güç ve destekle yayım hayatını sürdürdü.

Kurucusu Cemal Aliş 1977 yılında vefat etti. Bu defa gazetenin başına Cemal Aliş'in oğlu Esen Aliş geçti.

Esen Aliş'le birlikte Bartın Gazetesi sadece haberleriyle varlığını sürdürmekle yetinmedi, niteliğini geliştirerek, teknolojiye ayak uydurarak ve milletinin sesi olmayı sürdürerek kentin markasına dönüştü.

Kentin meşalesi Bartın Gazetesi'nin aydınlığı, Batı Karadeniz'i ve akabinde Anadolu'yu sardı.

Bartın Gazetesi sadece haberleriyle değil köşe yazarları ve köşe yazılarıyla da nam saldı.

Öyle ki ünlü yazar, şair, gazeteci, romancı Rıfat Ilgaz'da Bartın Gazetesi'nin yazar kadrosunda onurla, şerefle yer aldı.

Ve bugün; Türkiye'nin en köklü ve halen yayım hayatına devam eden gazetelerin başında gelen Bartın Gazetesi tamı tamına 100 yaşında.

Babası Cemal Aliş’ten devraldığı Bartın Gazetesi’nin yayım hayatına aralıksız olarak devam etmesini sağlayan Esen Aliş, sadece okurlarının ve abonelerinin destekleriyle yayım hayatını sürdüren Bartın Gazetesi’ni ayakta tutmaya devam ederken, Bartın Gazetesi’nin kentin ve bölgenin sesi olmasını da sağlıyor.

Bizlerde Bartın’ımızın ulu çınarına dönüşen, genç gazetecilere yol gösteren, kentimizin tarihi belleği niteliğindeki Bartın Gazetesi’nin 100’üncü yılını kutluyor, kurucusu Cemal Aliş’i rahmetle anarken gazetenin yayım hayatına devam etmesini sağlayan Esen Aliş’i de yürekten tebrik ediyoruz.

Nice 100 yıllara Bartın Gazetesi

Sağlıkla, uzun ömürlere Esen Aliş
 

 

 

Bakmadan Geçme