Ücretli otopark uygulaması başlıyor

Bartın Belediyesinin, şehir içindeki trafik ve park sorunlarını çözmek amacıyla ücretli otopark uygulamasına geçeceği öğrenildi

Bartın’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor. 

Bartın Belediyesinin, şehir içindeki trafik ve park sorunlarını çözmek amacıyla ücretli otopark uygulamasına geçeceği öğrenildi.

Bu uygulamanın, şehir merkezinde araç park etmenin giderek zorlaştığı günümüzde, özellikle hafta içi 08.00 ile 18.00 saatleri arasında geçerli olması bekleniyor.

Son yıllarda, Bartın kent merkezinde alışveriş yapmak ya da iş ile ilgili bir süreliğine araç park etmek isteyen vatandaşlar, yer bulamadıkları için zor durumda kalıyordu.

Şehir merkezinde otoparklar dışında caddeler üzerinde trafik akışını engellemeyen park alanları, sabahın erken saatlerinde park edilen araçlarla doluyor. 

Bu durum, alışveriş yapmak isteyen veya acil bir ihtiyaç için 5-10 dakikalık park yapmak durumunda olan vatandaşların araçlarını 2. ve 3. sıra olarak park etmeye zorlamıştı. Ayrıca, 4 aracın rahatlıkla geçebileceği bazı yollar, gelişi güzel park eden araçlar nedeniyle ciddi trafik sıkışıklığına neden oluyordu.

Uygulama Alanları

Ücretli otopark uygulaması, belirli noktalarda hayata geçirilecek. Kırtepe Mahallesi eski öğretmen evi rampasının olduğu yol, vergi dairesinin karşısında bulunan Cumhuriyet Meydanı’ndan Kemerköprü Meydanı’na kadar olan alanlar, sağlı sollu park sistemine geçilecek yerler arasında yer aldığı öğrenildi.

İşletme Detayları Henüz Belirsiz

Uygulamanın Bartın Belediyesi tarafından mı yoksa özel sektöre ihale edilerek mi gerçekleştirileceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak, otopark ücretlerinin saatlik katlama sistemiyle belirleneceği bilgisi alındı. Bu sistemin, şehirdeki trafik akışını düzenlemesi ve park alanlarının daha etkin kullanılmasını sağlaması hedefleniyor.

Bu yeni uygulamaayla, hem vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak hem de şehirdeki trafik sorunlarını çözmek amaçlanıyor.

Bu yeni uygulamanın, Bartın’ın şehir içindeki park sorunu için ne ölçüde etkili olacağı merakla bekleniyor.

 

Özel Haber
Yorumlar 1
İsa 17 Ekim 2024 18:25

Sanki metropol bartın kapalı otopark yapılsın önce zaten kullanılan park alanarini ranta çevirmek bu durum bence zaten çoğu yer dubalanmis durumda ...

Bakmadan Geçme