TTK kapatılacak mı?

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın basını bir araya geldiği basın toplantısında TTK ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ve parti teşkilatı mensupları, Bartın’ın basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Aldatmaz, TTK’nın kapanacağına ilişkin söylentilere de son noktayı koydu. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile görüştüklerini söyleyen Milletvekili Aldatmaz, “TTK ile ilgili dedikodular hakkında bizzat birinci ağızdan, Sayın Bakanımızdan bilgi aldık. Bakanımız TTK’nın Türkiye'de kömür çıkarmanın önemini, enerji dışarıya bağımlılığın önemini, bunların hepsini anlattı ve TTK'yı kapatmak değil, daha da güçlendirmek için ne yapmamız gerektiği konusunda çalışmalar yapıldığını söyledi. İnşallah en yakın zamanda Amasra'ya gelecek. Onu da orada misafir edeceğiz. Amasra’da ki işletmemizin yaşanan maden faciasından sonra tekrar üretim yapılabilen daha güçlü bir hale getirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Tabii bunu yaparken de iş güvenliğini önde tutacağız. Teknolojiyi önde tutacağız ve bir daha böyle kötü günler, kötü kazalar yaşamamamız için tedbirler alarak Amasra'da en yüksek kapasitede kömür üretmek için çalışacağız. TTK'ya aldığımız 400 işçinin 105 tanesi Amasra’da başladı. Geri kalanı Zonguldak'ta çalışıyor. Onların da Amasra'ya geçmesi için buradaki kömür üretimini artıracağız ve elimizden gelen çalışmayı hep beraber yapacağız. Tüm bunları yaparken sayın Adalet Bakanım Yılmaz Bey de Bartın'daki bütün projeleri çok yakından takip ediyor. Ve birlikte uyumlu bir şekilde bu süreci geçirmeye çalışıyoruz.” 

Bakmadan Geçme